Vyhledávání
BABICOVY RECEPTY: Hovězí polévka s koprem*Zapečené lilky s cizrnou
Poslední únorový víkend si zaslouží poctivé zimní jídlo. I když počasí jako zima nevypadá, na talíři si ji můžeme vykouzlit s Jirkou Babicou.
HOVĚZÍ POLÉVKA S KOPREM
Potřebujete:
• 250 g hovězího masa
• 1 cibule
• 100 g mrkve
• 100 g brambor
• vývar
• 20 g rajského protlaku
• 40 g sádla
• sůl
• 5 kuliček celého pepře
• petrželka
• kopr
Maso nakrájíme na větší kousky, osmahneme s nahrubo nakrájenou cibulí, pak zalijeme vývarem, přidáme pepř a sůl a vaříme. Před dovařením přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a rajský protlak. Dovaříme do měkka. Před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a kopr.
ZAPEČENÉ LILKY S CIZRNOU
Potřebujete:
• 3 lilky
• 50 g cizrny namočené přes noc
• 3 cibule
• 5 stroužků česneku
• 3 rajčata
• větší množství rajčatové šťávy
• lžička suché máty
• sůl
Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nahrubo. Na pánvi orestujeme cibuli, nasekaný česnek, rajčata, přidáme mátu a sůl a již měkké zalijeme rajčatovou šťávou. Lilky osmažíme do červena na oleji, necháme okapat a ubrouskem vysušíme. Vložíme do zapékací misky a pokryjeme namočenou nabobtnalou cizrnou. Pak zalijeme rajčatovou směsí z pánve a zapečeme v troubě na 15 minut.