BABICOVY RECEPTY: Hovězí polévka s koprem*Zapečené lilky s cizrnou

27. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

Poslední únorový víkend si zaslouží poctivé zimní jídlo. I když počasí jako zima nevypadá, na talíři si ji můžeme vykouzlit s Jirkou Babicou.

HOVĚZÍ POLÉVKA S KOPREM 

Potřebujete: 
   • 250 g hovězího masa 
   • 1 cibule 
   • 100 g mrkve 
   • 100 g brambor 
   • vývar 
   • 20 g rajského protlaku 
   • 40 g sádla 
   • sůl 
   • 5 kuliček celého pepře 
   • petrželka 
   • kopr 

Maso nakrájíme na větší kousky, osmahneme s nahrubo nakrájenou cibulí, pak zalijeme vývarem, přidáme pepř a sůl a vaříme. Před dovařením přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a rajský protlak. Dovaříme do měkka. Před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a kopr.

ZAPEČENÉ LILKY S CIZRNOU

Potřebujete: 
   • 3 lilky 
   • 50 g cizrny namočené přes noc 
   • 3 cibule 
   • 5 stroužků česneku 
   • 3 rajčata 
   • větší množství rajčatové šťávy 
   • lžička suché máty 
   • sůl

Lilky oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nahrubo. Na pánvi orestujeme cibuli, nasekaný česnek, rajčata, přidáme mátu a sůl a již měkké zalijeme rajčatovou šťávou. Lilky osmažíme do červena na oleji, necháme okapat  a ubrouskem vysušíme. Vložíme do zapékací misky a pokryjeme namočenou nabobtnalou cizrnou. Pak zalijeme rajčatovou směsí z pánve a zapečeme v troubě  na 15 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme