Babicovy recepty: Hrachová kaše*Buchty s tvarohem!

31. ledna 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Taky poslední lednovou neděli vaří Jirka Babica na rádiu Frekvence 1. Jeho skvělé recepty najdete po rozkliknutí odkazu.

HRACHOVÁ KAŠE S UZENÝMI HRANOLKY

Potřebujete:

* ½ kg zeleného hrachu
* 200 g uzené plece
* 1 a ½ lžíce hladké mouky
* 4 cibule
* ½ l vody
* 2 lžíce sádla
* 2 stroužky česneku
* mražený hrášek
* 1 dcl mléka
* sůl, pepř, muškát
* jablko

Těstíčko:
* 0,3 dcl piva
* 2 vejce
* 7 lžic hladké mouky
* okurky
* sůl

Hrách propereme a vaříme ve vodě asi 1 hodinu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmažíme na sádle do červena. Hrách rozmixujeme, ochutíme solí, česnekem, pepřem a muškátem. Přidáme osmaženou cibuli, mražený  hrášek a provaříme.

Uzené maso a jablka nakrájíme na hranolky a obalíme v těstíčku připraveném z piva, mouky, vejce a soli. Hranolky smažíme na oleji. 

 

KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM

Potřebujete na těsto:

* 2 hrnky  hladké mouky
* 1 hrnek teplého mléka
* půl hrnku oleje
* 4 lžíce moučkového cukru
* 1/2 lžičky soli
* 1 kostičku droždí
* sádlo, máslo, olej

Potřebujete na tvarohovou náplň:

* 1/2 kg měkkého tvarohu
* 5 lžic moučkového cukru
* 1 vanilkový puding
* 1 vanilkový cukr
* 2 vejce
* šlehačku

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, olej, mléko a kvásek. Těsto zaděláme a necháme vykynout.

Mezitím smícháme tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkovým pudingem a vanilkovým cukrem, smetanou a vejci.

Po vykynutí vyválíme z těsta placku, vykrájíme z ní kolečka, na která naneseme tvarohovou náplň. Buchty zabalíme, omastíme je v pekáči rozpuštěným tukem a poskládáme je vedle sebe. Pečeme na 220 °C 25 minut. Vyndáme a posypeme práškovým cukrem .

Babicovy recepty: Špenátová omeleta * Kapustové karbanátky

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme