BABICOVY RECEPTY: Kuře s bramborem a rajčaty*Hrušková buchta

21. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

Neděle je jako stvořená pro dobré jídlo, rodinný oběd a pohodu. Vyzkoušejte recept na kuře trochu jinak. A nezapomeňte na sladkou tečku!

KUŘE S BRAMBORY A RAJČATY

Potřebujete:

  • 1 kuře asi 800g
  • 500g zralých rajčat
  • 300g brambor
  • 1 cibule
  • 3 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • pepř

Vykuchané a umyté kuře rozporcujeme na asi stogramové kousky, každý kousek posolíme a obalíme ve škrobové moučce. Na horkém oleji opečeme dozlatova a necháme na sítu okapat. Do vařícího vývaru přidáme nakrájené brambory. Na pánvi osmahneme nakrájená rajčata s cibulí nahrubo, dochutíme  cukrem, solí, octem a pepřem. Přidáme zcezené brambory, promícháme. Dáme  na talíř a přidáme porci kuřete.

HRUŠKOVÁ BUCHTA

Potřebujete: 

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 125g másla
  • 1 hrnek práškového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo na vymazání
  • 4 hrušky

Mouku, cukr a máslo  mícháme tak dlouho, až vznikne “drobení”. Z celého množství  třetinu odebereme, do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko, vymícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe očištěnými překrájenými hruškami, posypeme zbytkem drobenky a pečeme v troubě na 170°C do zlatova asi 35 až 40 minut.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme