BABICOVY RECEPTY: Maďarská pánev*Sýrový salát

20. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

V sobotu můžete překvapit rodinu pikantní maďarskou pánví nebo lahodným sýrovým salátem. Salát se skvěle hodí k večernímu posezení!

MAĎARSKÁ PÁNEV

Potřebujete: 

  • 200g vepřového plecka
  • 400g  kuřecích řízků
  • 200g klobásy
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 4 střední cibule
  • 200g žampionů
  • 6 stroužků česneku
  • 2 chilli papričky
  • olej
  • 100 ml piva
  • strouhaného křenu
  • sůl
  • mletý pepř

Maso nakrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, osmahnuté přendáme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky a žampiony a restujeme 3 až 5 minut.

Pak vložíme maso zpět, přidáme na kousky nakrájené chilli papričky, mírně podlijeme pivem a pár minut podusíme. Podáváme na pánvi posypané čerstvě nastrouhaným křenem

 

SÝROVÝ SALÁT

Potřebujete: 

  • 200g goudy
  • 3 ks taveného sýru
  • 200g uzeného sýra
  • 3 kyselé okurky
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 větší cibule
  • 2 naložené kapie
  • jarní cibulka
  • majonéza
  • sůl, pepř

Sýry nastrouháme nebo nakrájíme na hrubo do mísy, přidáme cibuli nakrájenou najemno.Vejce  uvaříme natvrdo, oloupeme a překrájíme a dáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku. Majonézu rozmícháme nahladko s taveným sýrem a vmícháme do mísy.Nakonec přidáme nakrájenou naloženou kapii a jemně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladit v lednici. Podáváme s křupavou bagetou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme