Babicovy recepty: Nadívaná krkovice * Rybí karbanátky

Jirka Babica opět vaří na rádiu Frekvence 1! Jeho recepty na nadívanou krkovici s okurkami a na rybí karbanátky najdete po rozkliknutí odkazu.

NADÍVANÁ KRKOVICE S OKURKAMI

Připravte si:

  • 1 kg vepřové krkovice

  • 2 cibule
  • 2 lžíce hořčice
  • 6 kyselých okurek
  • petržel
  • mrkev
  • celer
  • česnek
  • sůl, pepř, kmín
  • majoránka

Krkovici nařízneme na centimetrové plátky, ale nedořezáváme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme majoránkou, potřeme hořčicí, naplníme krájenou cibulí, okurkami, stáhneme gastro motouzem nebo  zabalíme do alobalu.

Přendáme do pekáče, přisypeme kořenovou zeleninu, petrželku, cibuli  a česnek  a podlijeme vodou a pivem . Dáme na 200 °C do trouby. Po půl hodině stáhneme na 170 st. a pečeme další hodinu. Pečené maso vytáhneme. Výpek rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.

RYBÍ KARBANÁTKY S LUSKOVÝMI BRAMBORAMI

Připravte si:

  • 500 g ryby
  • 300 g brambor
  • 10 dkg slaniny
  • 50 g naložených lusků
  • 1 a ½ lžíce hladké mouky
  • 1 a ½ lžíce strouhanky
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • 5 toastů
  • 1 dcl mléka
  • 1 lžíce másla
  • petrželka
  • olej, sůl, pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Rybu rozmixujeme, rohlíky nakrájíme a necháme rozmočit v mléce. K rybě přidáme opečenou cibuli, vymačkaný rohlík, vejce, nakrájenou zelenou petrželku, sůl a pepř. Zahustíme moukou, strouhankou a umícháme v těsto. Utvoříme karbanátky a opékáme na oleji dozlatova.

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. V hrnci osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme zelené lusky a nakonec vmícháme scezené  vařené brambory a lžíci másla.