Vyhledávání
BABICOVY RECEPTY: Španělský králík*Velikonoční cop
Hurá, je tady první jarní den. Oslavte ho dobrým jídlem! Dneska vyzkoušejte netradičního králíka a upečte velikonoční cop!
ŠPANĚLSKÝ KRÁLÍK
Potřebujete:
- 1 králík
- sůl a pepř
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- čtvrt celeru
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- sklenka červeného vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- tymián
- 2 bobkové listy
- muškátový oříšek
- 2 lžíce petrželky
Králíka nasekáme na 6 dílů. Omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. V pekáčku králíka zprudka opečeme, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. Přidáme překrájená rajčata, tymián a bobkový list. Zalijeme vývarem a červeným vínem. Přiklopíme a dusíme do měkka asi 1 hodinu. Vyndáme, dochutíme solí, muškátovým oříškem a zelenou petrželkou. Jíme s opečeným bramborem.
VELIKONOČNÍ COP
Potřebujete:
- 500 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- sůl
- 10 g droždí
- mléko
- půl másla
- 3 ks žloutek
- citronová kůra
- mandle
- 1 vejce
Připravíme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky mouky a cukru. Necháme vzejít.
Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Těsto na velikonoční cop necháme 2 hodiny kynout. Potom vytvarujeme dva stejně velké válce, které spleteme, necháme je na plechu vyloženém pečícím papírem ještě alespoň 15 minut kynout. Nakonec potřeme rozmixovaným vejcem a pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Vytáhneme a posypeme cukrem smíchaným s mandlemi.
RECEPT FREKVENCE 1: Salát z fazolek s tuňákem
Znáte recepty z webu Pigy máma? Ideální pro maminky a tatínky!