BABICOVY RECEPTY: Španělský králík*Velikonoční cop

20. března 2016·Jídlo a pití·Redakce

Hurá, je tady první jarní den. Oslavte ho dobrým jídlem! Dneska vyzkoušejte netradičního králíka a upečte velikonoční cop!

ŠPANĚLSKÝ KRÁLÍK

Potřebujete:

  • 1 králík
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • čtvrt celeru
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • sklenka červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • tymián
  • 2 bobkové listy
  • muškátový oříšek
  • 2 lžíce petrželky

Králíka nasekáme na 6 dílů. Omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. V pekáčku králíka zprudka opečeme, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. Přidáme překrájená rajčata, tymián a bobkový list. Zalijeme vývarem a červeným vínem. Přiklopíme a dusíme do měkka asi 1 hodinu. Vyndáme, dochutíme solí, muškátovým oříškem a zelenou petrželkou. Jíme s opečeným bramborem.

 

VELIKONOČNÍ COP

Potřebujete:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • sůl
  • 10 g droždí
  • mléko
  • půl másla
  • 3 ks žloutek
  • citronová kůra
  • mandle
  • 1 vejce

Připravíme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka, lžičky mouky a cukru. Necháme vzejít.

Do mísy dáme všechny ingredience, přidáme kvásek a zaděláme těsto. Těsto na velikonoční cop necháme 2 hodiny kynout. Potom vytvarujeme dva stejně velké válce, které spleteme, necháme je na plechu vyloženém pečícím papírem ještě alespoň 15 minut kynout. Nakonec potřeme rozmixovaným vejcem a pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Vytáhneme a posypeme cukrem smíchaným s mandlemi.

RECEPT FREKVENCE 1: Salát z fazolek s tuňákem

Znáte recepty z webu Pigy máma? Ideální pro maminky a tatínky!

 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme