Babicovy recepty: Srnčí sekaná * Koláč s meruňkovou drobenkou

7. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

Jirka Babica opět vaří na rádiu Frekvence 1! Jeho recepty na srnčí sekanou a koláč s meruňkovou drobenkou najdete po rozkliknutí odkazu.

SRNČÍ SEKANÁ NA SVÍČKOVÉ

Připravte si:

  • 600 g srnčího ořezu
  • 300 g vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 tousty
  • 0,2 dl bílého vína
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce másla
  • 1 citrón, citrónová kůra
  • 1 cibule
  • jalovec, tymián
  • sůl, pepř

Základ:

  • 2 lžíce sádla
  • ¼ celeru
  • 0,5 dcl octa
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 petržel
  • 8 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • nové koření

Na sádle postupně orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme cukr, stříkneme octem a podlijeme vývarem.

Do mísy dáme mleté srnčí a vepřové  maso, nakrájenou slaninu na malé kostičky , cibulku, vejce, mletý jalovec, citrónovou kůru ,  tousty  namočené ve víně , lžíci mouky , osolíme, opepříme. Z těsta vypracujeme šišky, přendáme na základ do pekáče,přidáme  tymián a dáme do trouby na 220 °C. Po 30 minutách přilijeme vývar a ztlumíme na 200 °C a asi 40 minut dopečeme.

Sekanou vytáhneme, výpek zahustíme jíškou, zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme s knedlíkem.

 

KOLÁČ S MERUŇKOVOU DROBENKOU

Připravte si: 

  • 2 vejce
  • půl hrnku cukru krupice
  • půl hrnku oleje
  • hrnek a půl polohrubé mouky
  • 1 prášek  do pečiva
  • 1 zakysaná smetana
  • meruňková marmeláda
  • půl hrnku hrubé mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce másla

Vejce smícháme s  cukrem, přilijeme olej a vyšleháme. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, přidáme zakysanou  smetanu a dobře promícháme. Těsto rozetřeme na plech na pečící  papír.

Uděláme si drobenku z hrubé mouky, cukru a másla. Do drobenky přidáme meruňkovou marmeládu a smícháme . Těsto drobenkou posypeme a dáme do předehřáté trouby  na 180 st. na 45 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme