Vyhledávání
Babicovy recepty: Srnčí sekaná * Koláč s meruňkovou drobenkou
Jirka Babica opět vaří na rádiu Frekvence 1! Jeho recepty na srnčí sekanou a koláč s meruňkovou drobenkou najdete po rozkliknutí odkazu.
SRNČÍ SEKANÁ NA SVÍČKOVÉ
Připravte si:
- 600 g srnčího ořezu
- 300 g vepřového masa
- 100 g slaniny
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 tousty
- 0,2 dl bílého vína
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce másla
- 1 citrón, citrónová kůra
- 1 cibule
- jalovec, tymián
- sůl, pepř
Základ:
- 2 lžíce sádla
- ¼ celeru
- 0,5 dcl octa
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 petržel
- 8 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- nové koření
Na sádle postupně orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme cukr, stříkneme octem a podlijeme vývarem.
Do mísy dáme mleté srnčí a vepřové maso, nakrájenou slaninu na malé kostičky , cibulku, vejce, mletý jalovec, citrónovou kůru , tousty namočené ve víně , lžíci mouky , osolíme, opepříme. Z těsta vypracujeme šišky, přendáme na základ do pekáče,přidáme tymián a dáme do trouby na 220 °C. Po 30 minutách přilijeme vývar a ztlumíme na 200 °C a asi 40 minut dopečeme.
Sekanou vytáhneme, výpek zahustíme jíškou, zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme s knedlíkem.
KOLÁČ S MERUŇKOVOU DROBENKOU
Připravte si:
- 2 vejce
- půl hrnku cukru krupice
- půl hrnku oleje
- hrnek a půl polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 zakysaná smetana
- meruňková marmeláda
- půl hrnku hrubé mouky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce másla
Vejce smícháme s cukrem, přilijeme olej a vyšleháme. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Těsto rozetřeme na plech na pečící papír.
Uděláme si drobenku z hrubé mouky, cukru a másla. Do drobenky přidáme meruňkovou marmeládu a smícháme . Těsto drobenkou posypeme a dáme do předehřáté trouby na 180 st. na 45 minut.