Indiánské kuře

7. srpna 2009·Jídlo a pití·Redakce

Toto jídlo podle starého mexického receptu děti milují! Je nasládlé a velmi příjemně voní po zkaramelizované čokoládě a skořici.

NA 4 PORCE

Příprava: 35 minut

* 2 lžíce burských oříšků
* 10 mandlí
* 4 sušené meruňky
* 2 větší rajčata
* jednu středně velkou kapii
* 300 g kuřecích prsou
* 2 lže oleje
* špetka mleté skořice
* 100 ml pomerančového džusu
* 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice
* lžičku rozpuštěné hořké čokolády

Do mixéru vhoďte 2 lžíce burských oříšků, 10 mandlí, 4 sušené meruňky, 2 větší rajčata a jednu středně velkou kapii. Všechno rozmixujte na jemnou pastu a nechte chvíli odpočívat. Mezitím připravte maso: 300 g kuřecích prsou lehce poklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a zprudka opečte na 2 lžících rozpáleného oleje. Orestované kuře posypte špetkou mleté skořice a podlijte 100 ml pomerančového džusu. Přiveďte k varu a poté přidejte rozmixovanou pastu a 4 lžíce vyloupané mražené kukuřice. Asi tak deset minut poduste – kuřecí kostky by měly být obalené v pastě, ze které se musí odpařit přebytečná tekutina.

Na závěr podle chuti dosolte a přidejte lžičku rozpuštěné hořké čokolády. Důkladně promíchejte a okamžitě podávejte. Dětem indiánské kuře nejvíce chutná s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme