Vyhledávání
Zavřít
Tvarohové noky ve skořicové strouhance s jahodovou omáčkou
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek.
Potřebné suroviny:
1 vejce
1 žloutek
270g tvarohu měkkého
80g bílé strouhanky
30g másla
25g cukru
vanilkový cukr
sůl
citronová kůra
rum
Postup přípravy:
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5-8 minut.
Po uvaření noky obalíme v orestované strouhance na másle kterou jsme ochutili cukrem a mletou skořicí.
Noky podáváme s jahodovou omáčkou a zakysanou smetanou, sypeme moučkovým cukrem.