Tvarohové noky ve skořicové strouhance s jahodovou omáčkou

8. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek.

Potřebné suroviny:

1 vejce

1 žloutek

270g tvarohu měkkého

80g bílé strouhanky

30g másla

25g cukru

vanilkový cukr

sůl

citronová kůra

rum

 

Postup přípravy:

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5-8 minut.

Po uvaření noky obalíme v orestované strouhance na másle kterou jsme ochutili cukrem a mletou skořicí.

Noky podáváme s jahodovou omáčkou a zakysanou smetanou, sypeme moučkovým cukrem.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme