Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Mlsejte čerstvou zeleninu s originálním dipem
Naučte se chroupat místo smažených brambůrků a přesolených tyčinek raději čerstvou zeleninu. S originálním dipem je to výborná záležitost!
Potřebujete
- 50 g sýra feta
- 4 – 5 sušených rajčat naložených v oleji
- 1 stroužek česneku
- Sůl a bílý pepř
- ½ lžičky nasekaného kopru nebo pažitky
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 salátová okurka
- 300 g mladé mrkve
- 300 g zeleného chřestu
A jdeme na věc!
Sýr feta rozdrobíme, sušená rajčata nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Jeden kelímek zakysané smetany rozmixujeme tyčovým mixérem s fetou a rajčaty, vmícháme jednu lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Do druhého kelímku zakysané smetany vmícháme česnek, zbylou majonézu, sůl, pepř a kopr nebo pažitku. Oba dipy v uzavřených nádobách odložíme do chladu.
Omytou zeleninu očistíme, salátovou okurku nakrájíme na špalíky a ty rozkrájíme na hranolky, mrkev rozpůlíme a podélně rozčtvrtíme, chřest omyjeme, případně oloupeme tužší dolní část stonku a osušíme. Zeleninu naaranžujeme ideálně do sklenic a podáváme s vychlazenými dipy.
Věřte, že takhle naservírovanou zeleninu si zamilují i děti a ortodoxní masožravci! A zeleninu mixujte podle nálady, řapíkatý celer, papriky, ředkvičky, mladé cibulky a tak dále a tak dále.