RECEPT FREKVENCE 1: Mlsejte čerstvou zeleninu s originálním dipem

28. dubna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Naučte se chroupat místo smažených brambůrků a přesolených tyčinek raději čerstvou zeleninu. S originálním dipem je to výborná záležitost!

Potřebujete

  • 50 g sýra feta
  • 4 – 5 sušených rajčat naložených v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a bílý pepř
  • ½ lžičky nasekaného kopru nebo pažitky
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 salátová okurka
  • 300 g mladé mrkve
  • 300 g zeleného chřestu

A jdeme na věc!

Sýr feta rozdrobíme, sušená rajčata nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Jeden kelímek zakysané smetany rozmixujeme tyčovým mixérem s fetou a rajčaty, vmícháme jednu lžíci majonézy a dochutíme solí a pepřem. Do druhého kelímku zakysané smetany vmícháme česnek, zbylou majonézu, sůl, pepř a kopr nebo pažitku. Oba dipy v uzavřených nádobách odložíme do chladu.

Omytou zeleninu očistíme, salátovou okurku nakrájíme na špalíky a ty rozkrájíme na hranolky, mrkev rozpůlíme a podélně rozčtvrtíme, chřest omyjeme, případně oloupeme tužší dolní část stonku a osušíme. Zeleninu naaranžujeme ideálně do sklenic a podáváme s vychlazenými dipy.

Věřte, že takhle naservírovanou zeleninu si zamilují i děti a ortodoxní masožravci! A zeleninu mixujte podle nálady, řapíkatý celer, papriky, ředkvičky, mladé cibulky a tak dále a tak dále.

VIDEO: Dip, co má vtip! Zkuste skvělý recept s Frekvencí 1

DIETA: Stačí do jídelníčku zařadit pravidelnou porci luštěnin a váha půjde dolů!

VIDEO: Upečte si tartletky z listového těsta. Svede to každý!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme