Vyhledávání
Zavřít
RECEPT FREKVENCE 1: Salát z fazolek s tuňákem
Vyzkoušejte rychlou a chutnou večeři. Případně si připravte tento salát do krabičky jako oběd do práce. Uvidíte, že vám budou kolegové a kolegyně závidět.
Potřebujete (na 4 porce)
- 600g čerstvých zelených fazolek (v nouzi nevadí kvalitní mražené)
- Sůl
- 200g červené cibule
- 300g rajčat
- 200g tuňáka ve vlastní šťávě
- 6 lžic vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- Černý pepř (čerstvě mletý)
- 2 lžíce kaparů
Omyté fazolky překrájíme. V osolené vodě se vaří asi 20 minut. Cibuli nakrájíme na proužky a rajčata na kostičky nebo úhledné kousky. Připravíme zálivku z oleje, octa, soli, pepře a nasekaných kaparů. Scezené fazolky promícháme s dresinkem. Přidáme cibuli a rajčata. Nakonec přidáme kousky okapaného tuňáka.