RECEPT FREKVENCE 1: Salát z fazolek s tuňákem

2. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

Vyzkoušejte rychlou a chutnou večeři. Případně si připravte tento salát do krabičky jako oběd do práce. Uvidíte, že vám budou kolegové a kolegyně závidět.

Potřebujete (na 4 porce)

  • 600g čerstvých zelených fazolek (v nouzi nevadí kvalitní mražené)
  • Sůl
  • 200g červené cibule
  • 300g rajčat
  • 200g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 6 lžic vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Černý pepř (čerstvě mletý)
  • 2 lžíce kaparů

Omyté fazolky překrájíme. V osolené vodě se vaří asi 20 minut. Cibuli nakrájíme na proužky a rajčata na kostičky nebo úhledné kousky. Připravíme zálivku z oleje, octa, soli, pepře a nasekaných kaparů. Scezené fazolky promícháme s dresinkem. Přidáme cibuli a rajčata. Nakonec přidáme kousky okapaného tuňáka.

Vyzkoušejte si salát připravit spolu s dětmi, tohle zvládnou a bude je to bavit!

Více receptů pro vaření s vašimi potomky najdete na webu Pigy máma. Inspirujte se!

Nesmíme zapomenout ani na recepty, které pro nás připravuje Jirka Babica! 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme