RECEPT FREKVENCE 1: Velikonoční vaječný koňak. Ňam!

21. března 2016·Jídlo a pití·Redakce

Nezapomeňte si připravit domácí vaječný koňak. Kdy jindy se můžete vymluvit na to, že vám při vyfukování vajec na kraslice zbyly žloutky!

Potřebujete:

  • 6 žloutků
  • 200 ml rumu
  • 1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka
  • 2 konzervy salka

(tedy dieta to moc není!)

 

Žloutky vyšleháme do pěny. Postupně do nich zašleháme obě mléka, začínáme salkem. Nakonec do hmoty zamícháme rum. Podle chuti (a svědomí) můžeme přidat i více rumu.

Koňak nalijeme do lahve, uzavřeme a necháme v chladu uležet (to je ta nejtěžší fáze, že). 

A pak už stačí nalévat koledníkům, sobě, koledníkům, sobě…. Pokračování je na vás!

VIDEO: Velikonoce se blíží, zkontrolujte si čerstvost vajíček! Koukněte, je to snadné

Češi přestávají pít nealko, spotřeba nápojů bez alkoholu klesá

TIP FREKVENCE 1: Pijte s noblesou! Poradíme vám, jak být ve společnosti za hvězdu!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme