Večeře k televizi: plněný bochník

Skvělý způsob, jak naložit se zbylým krůtím nebo kuřecím masem.

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 5-7 minut vaření

* 2 velké žampiony nebo jiné houby
* 2 lžíce olivového oleje
* 2 plátky anglické slaniny
* 1 střední pórek
* 200 g pečeného krůtího masa
* 200 g žervé nebo lučiny
* 200 g pomazánkového másla
* 2 lžíce majonézy
* sůl a pepř
* případně česnek a papriku na dochucení
* malý kulatý chléb

Houby nakrájejte na silné plátky, slaninu a očištěný pórek na jemné proužky. Opečte na oleji, až je slanina křupavá. Maso nakrájejte nebo nasekejte na drobné kousky a dejte do mísy. Směs z pánve vyjměte děrovanou naběračkou, aby nebyla příliš olejnatá, a přidejte k masu. Spojte s pomazánkovým máslem a lučinou, majonézou, osolte a opepřete, případně okořeňte podle chuti (česnekem či paprikou). Chlebu odřízněte vršek – získáte tak pokličku – a vnitřek vydlabejte. Dutinu naplňte směsí, zabalte ho do alobalu a nechte v chladu, zatížený třeba kastrolem, aby se trochu slisoval. Podávejte při pokojové teplotě, nakrájený na řezy, nejlépe s lehkým zeleným salátem.