Česká pohádka se stala skutečností na Havaji. V místním potoce teklo pivo

23. listopadu 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Na Havajském ostrově Oahu si lidé začali stěžovat na zápach, který se linul z místního potoka. Přirovnávali ho k tři dny nevětrané hospodě. Laboratorní testy ukázaly, že voda opravdu obsahovala alkohol. Za vinu to dávají přilehlé společnosti vyrábějící pivo. S informací přišel server Independent.

V české pohádce Dařbuján a Pandrhola má Kuba Dařbuján v podání Jiřího Sováka podmínku, že se přijde podívat na nemocného Pandrholu, až když v místním potoce poteče jeho pivo. A na druhý den skutečně teklo pivo proudem po celé vesnici. Je to takový s nadsázkou sen každého správného Čecha, protože co Čech, to milovník piva, natož toho zadarmo.

Na Havaji se tento sen stal skutečností. Ovšem obyvatelé z něho neměli takovou radost jako vesničané v pohádce. Z potoka se totiž linul zápach, jako ze tři dny nevětrané hospody. Nezávislá laboratoř následně zjistila, že voda z téměř 1,2 procenta obsahuje alkohol a z cca 0,4 procenta cukr.

V oblasti, kde se tok proudící z potrubí, vlastněného místním ministerstvem dopravy, nachází, je řada průmyslových podniků. Působí zde rovněž společnost Paradise Beverages, která vyrábí piva pro značky Kohola Brewery a Aloha Beer Company. Právě ta má podle zmíněného ministerstva únik kapalin na svědomí.

Koktejl - další články

Doporučujeme