Coco nikdo nechce, protože je stydlivý. Pejsek tak v útulku strávil už dva roky

1. září 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Coco se v roce 2019 dostal do záchranné zvířecí stanice, poté co se jeho rodina přestěhovala z Connecticutu do Pensylvánie a už na něj neměla čas. Útulek nesutále doufal, že pejskovi najde novou milující rodinu. To se bohužel nestalo. Coco je tam stále a jedinou rodinou mu tak jsou tamní pracovníci. S příběhem přišel server The Dodo.

Už je to více než 730 dní, co Coco dorazil do zvířecího útulku. Dosud o něj nikdo neprojevil zájem a tak pejskovi nezbývá nic jiného, než čekat, až si ho nějaký milující páníček všimne.

Přitom je to nejsladčí pes. Nejprve působí sice stydlivě, ale jakmile vás pozná, hned roztaje. Podle pracovníků útulku to je ale jeden z důvodů, proč si ho stále nikdo nevybral.

View this post on Instagram

A post shared by Main Line Animal Rescue (@mainlineanimalrescue)

Coco je vůči cizím lidem velmi ostražitý, ale jakmile zjistí, že mu neublíží a může jim věřit, tak najednou se z něj stane milující a hravý pejsek,” uvedla pro server The Dodo dobrovolnice Heidi Mottin. “Rád vás pusinkuje a zkoumá okolí,” dodává. Coco je prostě svůj a většina lidí chtějí psa, který se okamžitě přizpůsobí.

Podle dobrovolnice je to způsobeno i tím, že je Coco v útulku už moc dlouho. Je to pro něj stresující a těžké být v neustále přítomnosti tolika psů. Takže by pro pejska bylo lepší, kdyby si ho vybral někdo, kdo by čas věnoval jen jemu a neměl žádné další mazlíčky, alespoň z počátku.

View this post on Instagram

A post shared by Main Line Animal Rescue (@mainlineanimalrescue)

Pracovníci si Coco velmi oblíbili. Přesto si přejí, aby našel milující a klidný domov. Jakmile získáte jeho důvěru, bude z vás nejšťastnější člověk na světě,” dodal April Madel, dobrovolník.

Koktejl - další články

Doporučujeme