Čtyřiašedesátiletá žena porodila dvojčata. Po měsíci jí je odebrala sociálka

5. března 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto.(Zdroj: Shutterstock)

Španělský Nejvyšší soud potvrdil verdikt a souhlasí s odebráním dvojčat, která se v roce 2017 narodila Mauricii Ibánezové. Podle úřadů žena není schopná zabezpečit dvě malé děti. Seniorka s rozsudkem nesouhlasí a rozhodla se proti soudu odvolat k Evropskému soudu ve Štrasburku. Již v minulosti jí úřady odebraly jedenáctiletou dceru. Informoval o tom Daily Mail.

Důchodkyně v roce 2017 porodila na klinice asistované reprodukce ve Spojených státech dvojčata. Ptala jsem se sama sebe, jestli můžu mít další. Nebojím se svého věku. Jsem stará, ale stále můžu otěhotnět. Věda a medicína je jediná možnost, kterou my starší lidé máme, uvedla Ibánezová pro Daily Mail. Po návratu z nemocnice ji po deseti dnech kontaktovala španělská sociálka. Žena uzavřela dohodu, že v případě, že to budou děti potřebovat, jim zajistí 24hodinovou péči. Přesto jí po pár dnech děti úřad odebral.

Dvojčátka byla nejprve v pěstounské péči v Burgosu a následně ve Valladolidu. Matka tak děti mohla navštěvovat, přesto se rozhodla o své děti bojovat. Bohužel soud v Burgosu rozsudek potvrdil a v pondělí mu dal za pravdu i španělský Nejvyšší soud. Nemůžou snést, že jsem měla tři děti v tak vysokém věku,dodala Ibánezová pro server. Má tedy už jen dvě možnosti. Počkat dva roky, až bude moci požádat sociální odbor o přezkoumání situace nebo podat žalobu k Evropskému soudu ve Štrasburku.

V minulosti ji byla odebrána dcera

V roce 2014 ji sociálka odebrala dceru Blancu, kterou také porodila po umělém oplodnění na reprodukční klinice. Holčička již sedm let žije u pěstounů v Kanadě. Podle úřadů ale za odebraní děti nemůže věk matky, ale její neschopnost poskytnout dětem plnohodnotné zázemí.

Podle zahraničních médií se těhotenstvím žena snaží řešit své psychické problémy. Dokonce její sestra se ji snažila zbavit svéprávnosti, ale marně.

Koktejl - další články

Doporučujeme