Kauza desaterčat má pokračování. Otec přiznal, že je neviděl a neví, kde se jeho žena nyní nachází

20. června 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Bizardní situace se odehrála v Jihoafrické republice. List Pretoria News uvedl, že žena zde porodila deset dětí. Jenže úřady ani nemocnice o žádném takovém porodu neměly žádné záznamy. Otec ze začátku tvrdil, že děti existují, ale nyní otočil. Podle svých slov o dětech ani o jejich matce žádné zprávy.

Kauza rekordního porodu deseti dětí se začíná pomalu rozmotávat. Otec údajných deseterčat Tebogo Tsotestsi ještě před týdnem všechny ujišťoval, že děti včas uvidí. Úřady o nich ale nic nevěděly, i proto se řada lidí domnívala, že informace nejsou pravdivé a děti vůbec neexistují. Otec dostával všechny zprávy jen od své ženy a trval na pravdivosti tvrzení. Jeho žena ho přes zprávy poprosila o finanční a materiální pomoc.

Na konto manželů začali Jihoafričané masivně přispívat a firmy se předháněly s movitými dary. List Pretoria News i jeho vydavatel Independent Media Group ostře zaútočili na představitele provincie Gauteng, kteří příběh zpochybňovali. Novináři prý byli v kontaktu s oběma rodiči už několik týdnů před porodem.

Nakonec je to ale možná všechno trochu jinak. Místo, kde Gosiame Sithole momentálně leží, není známé. Naposledy ji otec dětí viděl, když ji z porodními bolestmi v den údajného porodu odvezli do nemocnice Steva Bika. Její ředitelka Mathabo Mathebul sice tento týden potvrdila, že se žena v nemocnici minulou sobotu objevila, ale kde je nyní, neví.

Teď v nemocnici není. Neznáme celé pozadí příběhu. Objevila se v sobotu odpoledne v doprovodu ochranky. Chtěla se dostat na novorozenecké oddělení, protože chtěla vidět své děti. Řekla, že rodila na klinice Louise Padteura a tam jí řekli, že děti přesunou k nám,” řekla ředitelka. Popřela ale, že by se v její nemocnici deset dětí narodilo a že by je porodila Gosiame Sithole.

Kde je nyní žena, neví ani její manžel. Poté, co Gosiame přestala komunikovat, obrátila se rodina na policii a nahlásila ji jako pohřešovanou osobu. Policisté několikrát vyslechli Tsotetsiho, který jim oznámil, že všechny informace ohledně své ženy a dětí mu psala jeho manželka přes textové zprávy.

Rodina Tsotetsiho vydala prohlášení, ve kterém své dosavadní prohlášení zpochybňuje. “Rodina došla k závěru, že děti neexistují, dokud se neprokáže pravý opak. Rovněž se všem omlouvá za způsobené nepříjemnosti a zahanbení,” stojí v prohlášení. Mluvčí rodiny dodal, že nyn chtějí spolupracovat s úřady na tom, aby se žena a případné děti, co nejrychleji našli a mohli se vrátit domů. Tsotetsi zároveň poprosil, aby lidé přestali posílat dary.

Co se ale opravdu stalo, není jasné. Mluvčí rodiny řekl, že žena opravdu byla těhotná, ale kolik dětí čekala není jasné. Lékaři jim nejprve tvrdili, že čeká šest dětí. Na dalším ultrazvuku se ukázalo, že jich bude osm. V porodnici se prý mělo nakonec narodit deset dětí. Není ani jasné, zda se žena měla dopustit podvodu, nebo se stala obětí někoho, kdo chtěl na její situaci vydělat.

Koktejl - další články

Doporučujeme