Kdo se těšil na třicítky? Tropy nás navštíví a hned zase zmizí. V červnu se jich pak už nedočkáme

31. května 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Začíná nám červen, takže už by ale opravdu bylo nasnadě, aby to pořádné léto dorazilo. To přijde hned ve čtvrtek 1. června. Dá nám ale jen malou ochutnávku a zase zmizí. A podle Českého meteorologického ústavu se k nám tropické teploty v červnu už nevrátí. Někdo to kvituje, někdo se parného léta už nemůže dočkat. Najděme si na všem něco pozitivního a hned se nám bude lépe žít. Jaké počasí nás tedy během černa čeká?

Vždy, když se v práci vzájemně informujeme o tom, jaké počasí má být o víkendu, tak se jedna raduje, druhá zoufá a třetí je to jedno. Každý zkrátka preferujeme něco jiného, takže když se dozvíme, že bude ve čtvrtek 30 °C, ozvou se současně velice rozdílné reakce. Ty se však vzápětí vystřídaly, protože jsme zjistily, že to bude jediný den, kdy si tyhle tropy užijeme.

První červnový den nám začíná meteorologické léto, ke kterému patří tropická vedra. Hned ve čtvrtek se jich tak konečně dočkáme. Nejvyšší odpolední teploty se budou v Česku zastavovat mezi 24 a 29 °C, v Polabí budou teploty šplhat až ke 30 °C. V pátek je ale hned zase srazí studená fronta, která má Českem procházet.

V podstatě nás v červnu čekají teploty, které preferuje většina lidí, kteří si nepotrpí na žádné extrémy. Bude sucho, nebude nesnesitelné horko, ale na koupání to už pro některé jedince bude. Prvních deset dní bude mezi 18 a 26 °C, na úplném začátku teploty vyšplhají až ke 30 °C. Bude jasno až polojasno a při větší oblačnosti někde i přeháňky. Další dekáda bude už více zatažená, počítejte spřeháňkami a ojediněle se objeví bouřky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 26 °C a noční mezi 8 a 15 °C. Posledních deset dní v červnu nás čeká oblačno, zataženo, přeháňky, občasný déšť, bouřky a teploty 22 až 28 °C a noční pak 11 až 17 °C.

Koktejl - další články

Doporučujeme