Kočičí hrdinka zachránila psího kamaráda před kojoty

12. ledna 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

V Severní Dakotě napadli malého psíka dva kojoti, když pobíhal po zahradě. V tu ránu přiběhla černá kočka a kojoty zahnala. Zachránila tak malému chlupáčovi život.

K incidentu došlo už na začátku prosince, nicméně záběry z bezpečností kamery rodina zveřejnila až nyní. Když majitel psíka Oakleyho vypustil na zahradu, aby se vyvenčil, netušil, k čemu dojde. Po chvíli totiž přiběhl zranění pejsek zpět do domu. 

Hned byly vidět rány na hrudi i na boku a pes také dost krvácel. Oakleyho ihned odvezli k veterináři. Až potom se podívali na záběry bezpečnostní kamery a nemohli uvěřit svým očím. Na zahradu vběhli dva kojoti a psíka napadli. Okamžitě přiběhla na pomoc černá kočka Binx a agresory zahnala. 

Zajímavostí je, že kočičí obyvatelka zahrady přišla k rodině sama a stala se postupně součástí domu. Očividně se původně toulavá kočka dostala už do situací, kdy se musela bránit, a tak věděla, co přesně v takové chvíli dělat. Stala se ochránkyní zahrady a rodina je přesvědčena, že nebýt odvážné kočky Binx, jejich pejsek by už nebyl naživu. 

Koktejl - další články

Doporučujeme