Kočičí kavárna umístila během pandemie desítky koček, s adopcemi budou pokračovat

16. září 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Restrikce spojené s pandemii covid-19 ovlivnila miliony lidí na celém světě. A to včetně majitelů nejrůznějších restaurací a kaváren. V Portlandu nyní opět otevřela jedna z kočičích kaváren a majitelé slíbili, že si pod svá křídla vezmou všechny opuštěné kočičky. Informoval o tom server Willamette Week.

Máme opět otevřeno,” hlásí majitel kočičí kavárny Purrington’s Garrett Simon v Portlandu. Malá kavárna na severovýchodě města, kde je možné si za malý poplatek vychutnat kávu ve společnosti kočičích krasavic, měla od března loňského roku zavřeno. Během té doby se jim podařilo umístit do nových domovů neskutečných 123 opuštěných koček. Nehodlají s tím ale přestat.

View this post on Instagram

A post shared by Purrington’s Cat Lounge (@purringtonscatlounge)

Budeme se otáčet, jak nejlépe to půjde. Dokud nám nedojdou kočky,” říká Simon pro server Willamette Week. V minulosti snížili maximální počet hostů v kavárně, aby se na všechny příchozí dostalo a mohli si dostatečně užít kočičí pozornost. Kavárna úzce spolupracuje s útulky ve městě a také s charitativní organizací Shewrood-Cat Adoption.

Garrett Simon a jeho partnerka Helen otevřeli kavárnu v roce 2019. Místo předtím prošlo rekonstrukcí, aby vše naplno vyhovovalo nejen hostům, ale i kočičkám. Nabízejí nejen stálé menu, ale i sezónní záležitosti. Nyní se musí vyrovnávat s bezpečnostním předpisy. “Po celou dobu by měli lidé nosit v kavárně ochranu úst a mohou zde zůstat jen 45 minut ,” říká Simon. Po každém návštěvníkovi pracovníci vydezinfikují stůl a připraví ho pro další hosty. 

View this post on Instagram

A post shared by Purrington’s Cat Lounge (@purringtonscatlounge)

Otevřít kavárnu po pandemii nebylo pro majitele nic jednoduché. “Není to ideální, ale cítíme, že jsme přijali nezbytná opatření, abychom zajistili bezpečnost našich hostů a zaměstnanců,” říká Simpson. Opuštěným kočičkám v Portlandu se tak opět blýská na lepší časy.

Koktejl - další články

Doporučujeme