Nejvýnosnější byznys? Žena si vybíráním popelnic vydělá víc, než prací

12. září 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

To, že lidé vybírající popelnice většinou nepracují, není nic neobvyklého. Zvláštní je však dvaatřicetiletá Tiffany z Texasu, která nepracuje, protože vybírá popelnice. Vynáší jí to totiž mnohem víc, než práce servírky, kterou ještě nedávno dělala. Kdo by to byl řekl, že stále více populární dumpster diving, je tak dobrý byznys. O Tiffany informoval New York Post.

Pro chudé lidi a bezdomovce je vybírání popelnic a kontejnerů téměř jediný způsob, jak si zajistit základní potřeby. Na lidi, které tuto činnost provozují většinou koukáme z patra a s určitým znechucením a obcházíme je obloukem.

Jenže z vybírání popelnic a kontejnerů se pomalu, ale jistě stává vzrušující zábava, která v sobě skrývá adrenalin, uspokojení a některé “poklady”, které můžete tímto způsobem nalézt, také nejsou k zahození. Nebo alespoň ne podruhé. Své o tom ví třiadvacetiletá matka z Texasu Tiffany, která se ještě v loňském roce živila jako servírka. Dnes už však nepracuje a na živobytí si celkem slušně vydělává právě hrabáním se v odpadcích.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tiffany She’ree (@dumpsterdivingmama)

Na co všechno vyznavači dumpster divingu (dá se přeložit jako noření se do odpadků) chtějí upozornit? Především, že odmítají konzumní styl života, snaží se být ekologičtí a poukazují také na to, že v dnešní společnosti vyhazujeme i věci nebo potraviny, kterým vůbec nic není.

Poprvé se Tiffany do dumpster divingu pustila v roce 2017. „Nikdy před tím jsem o tom neslyšela, pak jsem ale viděla na youtube několik dívek, které to provozují,“ uvedla Tiffany. „Když jsem viděla, co všechno dokážou najít, věděla jsem, že to musím zkusit taky,“ dodala.
A hned v prvním kontejneru našla malý poklad v hodnotě zhruba 1200 dolarů, což je 26 000 korun. Ukrývaly se v něm totiž nerozbalené sady luxusního make-upu a přípravky na kůži.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tiffany She’ree (@dumpsterdivingmama)

Od té doby se Tiffany noří do odpadků pravidelně i se svým manželem. Nalezené věci pak prodají na bleším trhu, který většinou pořádají před svým domem. Díky dumpster divingu si nyní vydělá kolem 1000 dolarů týdně (zhruba 21 500 korun). Pro srovnání: průměrný týdenní plat v Texasu se pohybuje okolo 650 dolarů týdně (zhruba 14 tisíc korun).

A proč by tato činnost mohla být i zdrojem adrenalinu? V USA je to legální, ale například u nás v České republice patří veškerý obsah popelnic a kontejnerů tomu, kdo je vlastní. Tedy si musíte počínat tak, aby vás nikdo neviděl a neudal. No a co si budeme povídat, asi ani nikdo nechce být viděn, jak se hrabe v odpadcích, ať už k tomu má jakýkoliv důvod.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tiffany She’ree (@dumpsterdivingmama)

 

Koktejl - další články

Doporučujeme