Sousedovi zničili strom, protože jim vadili příliš hluční ptáci

28. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Asi každý jsme si někdy prošli nějakými sousedskými neshodami. Své o tom ví obyvatelé britského Sheffieldu. Jednomu ze sousedů vadil strom, jehož koruna přesahovala na příjezdovou cestu. Manželský pár celou věc vyřešil po svém a nechali polovinu koruny stromu odstranit. Později to zdůvodnili tím, že tam hnízdili příliš hluční ptáci. Informovala o tom BBC.

Bharat Mistry donedávna vycházel se svými sousedy na výbornou. Během lockdownu se situace změnila. Sousedům začal vadit strom, který byl na hranici pětadvacet let. Proto jeho majitele požádali, aby úhledně střižený strom odstranil.

Podle souseda si korunu stromu oblíbili holubi, kteří byli hluční a neustále jim znečišťovali příjezdovou cestu.Nechtěli slyšet o žádném kompromisu,” řekl Mistry pro server a dodal, že jim nabízel sestřihnutí a instalaci sítě, která zabrání ptákům v koruně hnízdit. Přesto se pár rozhodl vzít situaci do svých rukou.

Po roce sporu nechali sousedé bez vědomí majitele uřezat polovinu koruny, která sahala na jejich pozemek. Mistryho to pořádně naštvalo.Věřím, že máte právo odstranit cokoliv, co přesahuje na váš pozemek. Ale člověk se musí ptát, proč jim to začalo vadit po pětadvaceti letech,” dodal se smutkem. Strom je tak ukázkou toho, kam až mohou sousedské spory dojít.

Koktejl - další články

Doporučujeme