Tento týden zůstaneme pod nulou. Čeká nás mráz, mráz a zase mráz

8. ledna 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdrjo: Depositphotos)

Zatímco minulý týden to vypadalo, že jsme po Vánocích rovnou přeskočili do jara, což je patrně tajný sen spousty lidí, zima už zase klepe na dveře a dává nám najevo, že s námi ještě neskončila. V neděli jsme se probudili do mrazivého rána a pod bodem mrazu se budeme pohybovat po celý týden.

Mráz, chlad, modré nebe, ostré slunce a neustálá pára od pusy – přesně tak bude vypadat celý tento týden. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat pod nulou a v noci bude hrozit, že nám ze zimy upadne nos. Nejchladnějším dnem bude úterý, kdy v ranních minimech mohou teploty klesat až ke -20 °C.

Nepříjemný bude také silný vítr na východě Česka. Nárazy se budou pohybovat rychlostí až 70 km/h. Pocitově nám tam bude ještě větší zima.

V pondělí ráno bylo oblačno a místy sněžení. S odpolednem bude oblačnosti ubývat a bude až jasno. Nejvyšší odpolední teploty budou zůstávat nízko – mezi -3 až -9 °C. Pocitově bude jen mezi -9 až -14 °C. V úterý bude jasno až polojasno. Ranní teploty -8 až -12 °C, ve vyšších polohách až -20 °C. Denní teploty -8 až -3 °C.

Ve středu bude obloha opět jasná až polojasná. Ranní teploty -6 až -10 °C, ve vyšších polohách až -17 °C. Denní teploty -6 až -2 °C. Ve čtvrtek se během dne začne zatahovat a místy se objeví lehké sněžení. Ranní teploty -6 až -10 °C, ojediněle až -12 °C. Denní teploty -4 až 0 °C.

Ke konci týdne nastane nepatrné oteplení, mrazy nás ale jen tak neopustí. V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Ranní teploty -4 až -8 °C, ojediněle kolem -10 °C. Denní teploty -3 až 1 °C. V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -7 °C, ojediněle kolem -10 °C. Denní teploty -2 až 2 °C. V neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -7 °C. Denní teploty -2 až 2 °C.

Tento týden by měl být tím nejchladnějším v roce, není to však nic, co by k tomuto období nepatřilo. Do konce ledna nám bude zima připomínat, že je stále v plné síle a hodlá tu s námi zatím zůstat.

Koktejl - další články

Doporučujeme