Uprchlá želva za rok ušla necelý kilometr: Její majitel ji tak nakonec šťastně našel

19. července 2021·Koktejl·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Twitter

Tenhle příběh začal loni v létě, když Ruiaidhri Jukes z vesničky Coombe Bissett v britském hrabství Wiltshire chtěl poskytnout svojí želvě čerstvou pastvu ve venkovním výběhu. Želva však zmizela. Rok po této události želvu našli necelý kilometr od chlapcova bydliště.

Víte, jak se říká, že je člověk pomalý jako želva? Tenhle příběh znovu dokazuje pravdivost tohoto přirovnání. Třiadvacetiletý Jukes v létě jako už tradičně poskytl svojí želvě čerstvou potravu ve venkovním výběhu: „Přes léto tráví ve venkovním výběhu celý den. Netuším, jak mohl utéct, prostě tam najednou nebyl. Možná přelezl třiceticentimetrový plůtek,“ komentoval tehdejší událost chlapec.

Na tom by nebylo nic vtipného a šlo by naopak o velmi smutnou věc, kdyby příběh po roce nedostal pokračování.  „Těsně předtím, než se vrátil, tak už jsem se vzdal myšlenky, že by mohl být nalezen. Je to šílené,“ komentoval událost majitel želvy.

Jeho sousedky ji totiž po takové objevily necelý kilometr od místa úprku při venčení psa. „S nadcházející sklizní, ještě že jsme ho našly teď. Jinak by to nejspíš byl velmi smutný příběh,“ uvedla jedna z nálezkyň. Ženy se po svém objevu podívaly na sociální sítě, komu chybí želva a narazily na Jukese. A šťastný konec byl na světě.

Koktejl - další články

Doporučujeme