Úžasné odhodlání muže s Downovým syndromem. Vychoval ze syna šikovného lékaře

31. ledna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ve společnosti se mylně říká, že lidé s Downovým syndromem, zejména muži, nemohou mít děti. Jad se ale tatínkem stal a celému světu ukázal, že i s touto poruchou vychoval skvělého muže, ze kterého je teď šikovný zubař. Informoval o tom server METRO.

Sader se narodil Jadovi a jeho ženě. Tatínek má přitom Downův syndrom, ale svému synovi se i přes svůj handicap snažil dopřát jen to nejlepší. “Táta pro mě chtěl to nejlepší a byl pro to rozhodnutý udělat téměř cokoliv. I to mě motivovalo stát se lékařem,” popsal pro server Sader.

Právě Jad celou dobu tvrdě pracoval, aby svému synovi našetřil peníze na vysokoškolské studium. Díky toho Sader vystudoval lékařskou fakultu v Sýrii a stal se zubařem, což je v zemi nejprestižnější a nejlépe placené zaměstnání.“Táta mě představuje novým lidem a chlubí se u toho, že jsem doktor. Jsem rád, že je hrdý. Bez něj bych to nikdy nezvládl,” uvedl s vděčností mladý muž.

View this post on Instagram

A post shared by Sader Issa | صادر عيسى (@saderissa)

Lidé s touto genetickou poruchou mají často opožděný tělesný růst, lehké až středně těžké mentální postižení a charakteristické rysy obličeje. Průměrný inteligenční kvocient mladého dospělého člověka s Downovým syndromem je 50, což odpovídá mentálním schopnostem osmiletého nebo devítiletého dítěte, ale tato hodnota se může značně lišit.

I přes syndrom byl, je a bude Jad podle své rodiny nejlepším otcem a manželem.“Je to inspirativní muž, manžel a otec v jednom,” dodal Sader.

Koktejl - další články

Doporučujeme