Víte jak poznáte, že vás má vaše kočka ráda? Podle těchto několika signálů

23. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

S kočkami je to přece jenom trošku těžší. Na pejskovi hned poznáte, že vás má rád, podle vrtění ocasu a radosti, kterou projevuje, když vás vidí. Kočky jsou ale silné a pyšné osobnosti a nic vám zadarmo nedají. Podle čeho tedy poznat, že vás má váš kočičí mazlíček rád? Informoval o tom ZooHit Magazín.

Pokud se vaše kočka cítí ve vaší přítomnosti šťastně, pochopitelně to znamená, že vás miluje. Takže stačí jen poznat, zda je kočička šťastná, když je s vámi a máte hned odpověď na otázku, zda vás má ráda. Jenže jak to poznat?

Ačkoliv u psů je to snažší rozpoznat, i u koček si můžete všimnout několika signálů, kterými vám dávají najevo svou lásku a oddanost. Stačí chování vaší kočky bedlivě pozorovat.

Mrká

Když kočička mrká oběma očima, je to v podstatě to samé, jako by vás líbala. Pokud jí tedy chcete dát také najevo, že ji máte rádi, zamrkejte na ni. Bude vědět, co jí tím chcete říct.

Nosí dárky

I když by taková mrtvá myš, či ulovený pták měli spíš vzbudit znechucení, určitě za takový přinesený dárek své kočce nenadávejte. Je to projev lásky, takže ho nezapomeňte náležitě ocenit a tvářit se, jako kdybyste z dárku měli neskutečnou radost.

Mňouká

Pokud na vás vaše kočička důrazně mňouká, může to znamenat, že je sdílná a tím pádem vás má ráda. Tahle záležitost je však ošemetná. Silné mňoukání totiž taky může znamenat, že kočičku něco trápí nebo bolí nebo že je nemocná. Sledujte bedlivě, jak se vaší kočce daří a za jakých okolností mňouká.

Spí u vás

Pokud se vaše kočka raději uvelebí ve vaší blízkosti na úkor jejího pohodlí, je to jasný důkaz lásky. Pokud si tedy jde lehnout k vám na pracovní stůl, než aby si lehla do svého pohodlného pelíšku, vyzívá vás tak k tomu, abyste si šla zdřímnout s ní.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats🔸Kittens🔸Cuteness (@dailycatmails)

Ukazuje bříško

Pokud se kočka rozhodne, že vám nastaví a odhalí své bříško, znamená to, že vám plně důvěřuje. A co je větším projevem lásky než důvěra? V takové poloze je totiž zranitelná, a tak si můžete být jistí, že tohle jen tak před někým neudělá.

Otírá se

Pokud se kočka o vás otírá svojí hlavou nebo čumákem, snaží se na vás dát svůj pach, aby se tak vaše pachy smísily dohromady. Je to určitá forma projevu hájení území. Jen ať ostatní kočky vědí, že už jedné oddané a milující kočičce patříte.

Olizuje vás

Kočky dávají jiným kočkám najevo lásku tím, že jim pečují o srst. Takže pokud se vás kočka snaží olizovat (pečovat vám o srst), je to projev náklonnosti a lásky. Můžete si být jistí, že patříte do její kočičí rodiny.

Ocas mluví za vše

Pokud je ocas vašeho kočičího miláčka ve tvaru otazníku, či je ve vzpřímené poloze, můžete si to vyložit jako projev lásky. V obou případech vám tak kočka říká “Miluji tě!”

Otírá se vám o nohy

Pokud se vám kočka neustále otírá o nohy, říká vám tím, že je vaše, a že vy jste její. Ať už děláte v tu chvíli cokoliv, přestaňte s tím a svojí kočičku pořádně pomazlete.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme