Ženu zachránil věrný a obětavý kocour. Jeho mňoukání pomohlo k jejímu nalezení

21. srpna 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Zvířecí láska dokáže divy. Přesvědčila se o tom třiaosmdesátiletá žena z anglického Cornwallu, která spadla do rokle. K její záchraně výrazně přispěl i její kocour Piran. Záchranáři pomocí jeho vytrvalého mňoukání ženu lokalizovali a odvezli do bezpečí, píše server BBC News.

Žena byla nezvěstná zhruba hodinu, čehož si všimli i její sousedé, kteří raději zavolali záchranné složky. Policie po ní nějakou dobu pátrala, ale bezúspěšně. Karty se obrátily až ve chvíli, kdy pomohl kolemjdoucí, který zaslechl neodbytné mňoukání kocoura u rokle a následně spatřil ženu v nesnázích.

Ta podle serveru BBC spadla do dvacetimetrové rokle a skončila v potoce s “neuvěřitelně obtížným přístupem a nerovným terénem.” Záchranný tým ženu vytáhl na nosítkách a poté ji letecky přepravil do nemocnice. Podle dostupných informací je ve stabilizovaném stavu.

Jeden ze svědků události popsal, že klíčem k nalezení ženy, bylo právě vytrvalé mňoukání kocoura na vrcholu rokle. “Skvělá práce všech záchranných složek a Pirana. Mohlo to dopadnout mnohem hůře,” pochválil svědek záchranáře i zvířecího hrdinu. Fotku čtyřnohého kamaráda police následně sdílela na sociálních sítích.

Koktejl - další články

Doporučujeme