Zachraňte mývala, hlásají Ukrajinci. Ruští okupanti ho odcizili z chersonské zoo

19. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Svět internetu se baví krádeží mývala z chersonské zoo. Toho měla ruská armáda ukrást a teď se chlubí na twitteru videem, kde tvrdí, že se u nich zvíře má jako v bavlnce. To se Ukrajincům nelíbí. Informoval o tom server Novinky.cz.

To by nebylo, aby se někdo něčím na sociální síti nepochlubil. Ruští vojáci sdíleli na twitteru video, kde ukázali ukradeného mývala z chersonské zoo. Podle jejich slov se s nimi má dobře.“Tohle mládě žije s námi, parašutisty. Denně ho krmíme čerstvými rybami, ořechy, sladkostmi, hrozny. Žije s námi v zákopech. Chráníme ho,” sděluje jeden z vojáků ruské armády na videu.

To se ale nelíbí ukrajinské straně, Rusům nevěří a chce zvíře zpět. Video následně spustilo i lavinu vtipů. Uživatelé tvoří různé koláže. Jeden z nich vytvořil plakát na kterém je napsáno “Zachraňte mývala”. Další pak vytvořil vtipné video, na kterém je skupinka důchodkyň se zbraní, jako že se chystají na záchrannou misi.

Mnoho lidí se ale pozastavuje nad tím, co má armáda se zvířaty ze zoo v plánu. Není to ale jediná věc, kterou ruští vojáci z Chersonu odnesli. Z válkou zpustošeného města odnesli umělecká díla, ale i nemocniční vybavení.

Koktejl - další články

Doporučujeme