Zemřel chlapík, který byl hlavou největší rodiny na světě! Zůstalo po něm 89 dětí a 38 manželek

16. června 2021·Koktejl·ČTK

Zdroj fotky: Shutterstock

V Indii zemřel vůdce náboženské sekty, která mužům umožňuje polygamii. Šestasedmdesátiletý Ziona Čaná za sebou zanechal 38 manželek, 89 dětí a 36 vnoučat, uvedl server BBC News. Čaná byl údajně hlavou největší rodiny na světě.

Fakt, že šlo o největší rodinu na světě lze podle britského zpravodajského serveru jen stěží potvrdit. Stejně tak je složité určit skutečnou velikost celé rodiny, jelikož existují zprávy, že mohla být i větší.

Čaná měl prý cukrovku a vysoký krevní tlak. V neděli se jeho zdravotní stav zhoršil a lékaři po převozu do nemocnice konstatovali jeho smrt, uvedla agentura PTI. Jeho smrt potvrdil místní úřad.

Všichni stoupenci kultu žijí nedaleko domu vůdce sekty v indickém státě Mizóram. Čanáova vlastní rodina má k dispozici rozlehlý čtyřpatrový dům o 100 pokojích, který je místní turistickou atrakcí, k níž se sjíždějí i zahraniční turisté, aby nahlédli do životního stylu rodiny. Ta podle BBC už v minulosti poutala pozornost médií a dvakrát se ocitla v televizním pořadu Ripleyho věřte, nevěřte

Koktejl - další články

Doporučujeme