Matka zveřejnila fotku své půlroční dcery s piercingem. Pak nastalo peklo

11. července 2017·Články·Redakce

Facebook / Enedina Vance

Žena, která chtěla poukázat na neustále se řešící otázku dětské obřízky a zdobení či spíše zohavování dětských těl, se setkala s vlnou nepochopení. Vydala se velmi kontroverzní cestou osvěty.  

Enedina Vance je zklamaná a zničená z reakcí lidí, kteří na Facebooku odsoudili její chování. Zveřejnila fotku se svou malou dcerkou, které ve photoshopu udělala piercing na tváři. Snímek na sociální síť přidala s komentářem: “Až do její plnoletosti dělám rozhodnutí za ni, já jsem ji stvořila, vlastním ji.”

Matka je ve skutečnosti odpůrkyní všech dětských ozdob a také diskutované dětské obřízky. Stát Ohio povoluje dětem různé ozdoby na základě souhlasu rodičů či opatrovníků. V otázce obřízky mnoho rodičů uvedlo, že ji svým dětem nechali udělat proto, že je to hygienické. Podle Enedine by taková rozhodnutí neměli rodiče dělat za děti, ale počkat do jejich plnoletosti a dodává: “Nikdo nemá právo měnit nebo mrzačit tělo jiného člověk pro estetické účely.”

Po tom, co byla fotografie zveřejněna, lidé okamžitě začali matce malé holčičky vyhrožovat a posílat rozhořčené zprávy. “Nemůžu uvěřit, že lidem vůbec nedošlo, že jde o sarkazmus, zvlášť když byl zmíněný v hashtagu,” říká matka (35).  Matka, na kterou chce většina uživatelů poslat sociálku, je nyní terčem výhrůžek. Její záměr byl přitom zcela opačný.

Články - další články

Doporučujeme