Muž zachránil bígla před uspáním, pejsek nedokázal skrýt svou vděčnost

9. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Schenley Hutson Kirk

V některých útulcích zejména ve Spojených státech není výjimkou, že jsou zdravá zvířata uspávána, protože je už není kam umístit a z bezpečnostních důvodů je není možné vrátit zpátky do ulic. Právě takový osud měl potkat roztomilého bígla Gregoryho. Nakonec však naštěstí všechno dopadlo dobře.

S pejskem jménem Gregory se život opravdu nemazlil. Opuštěného bígla s řadou zdravotních problémů odchytili na ulici, odkud putoval do zvířecího útulku. Po vyšetření vyšlo najevo, že je Gregory nakažený vlasovcem psím přezdívaným srdeční červ, tedy parazitem, který žije v krevním oběhu psů a psovitých šelem.

Nemocného bígla čekalo nejhorší a zaměstnanci přeplněného útulku již stanovili datum jeho eutanázie. Pouhé dva dny před ní však pejska zachránil muž jménem Joe Kirk. Joe a jeho manželka Schenley totiž provozují útulek a neziskovou organizaci v Ohiu, která pomáhá opuštěným a starým psům, jako je právě Gregory. Ti, kteří již nemohou být adoptováni, tam dožívají své dny za příjemných podmínek.

“Gregory je velmi vděčný bígl! Ví, že už je v bezpečí! Má srdečního červa a čeká ho léčba, ale ví, že už je v dobrých rukách! Vyléčíme ho a poskytneme mu všechnu lásku, jakou si zasluhuje a báječnou budoucnost,” napsala před rokem Schenley na Facebook, když Joe vezl Gregoryho z útulku. A roztomilá fotka, kterou k textu připojila, se okamžitě stala virálem.

The BEST Freedom Ride Picture EVER! Pulled from the Euthanasia List at FCDS today by HOUND Rescue and Sanctuary, "…

Zveřejnil(a) Schenley Hutson Kirk dne Úterý 1. května 2018

Gregoryho příběh naštěstí pokračoval už jen lépe a lépe. Joe a Schenley mu poskytli potřebnou léčbu. Díky fotce se o pejskovi dozvěděla řada lidí a krátce na to mohl být adoptován. V současnosti již žije s novou, milující rodinou, a s Joe a Schenley i jejich rodinným bíglem nadále udržuje přátelské vztahy.

Články - další články

Doporučujeme