Nečekané pozitivum koronaviru. Do kanálů v Benátkách se vrátily ryby a labutě

20. března 2020·Články·Karolína Stránská

Zatímco pesimisté vidí sklenici vždy napůl prázdnou, optimisté se snaží hledat na každé situaci něco dobrého. Pravda, v dobách koronaviru to mají dost těžké.

Nicméně se ukazuje, že i epidemie takového kalibru může mít pozitivní dopad na naši planetu. Vyšlo již několik studií a odborných článků s důkazy, že klesá znečištění ovzduší, zejména nad celou Itálii významně kleslo množství oxidu dusičitého. Ulice jsou prázdné, vzduch se čistí a v Benátkách je dokonce obvykle zakalená voda v kanálech čistá natolik, že je vidět na dno tak, jak už dlouho ne.

Co víc, do Benátek se navrací život.

Benátky, které jsou obvykle zamořeny davy turistů z celého světa, nyní přivítaly ve svých ulicích jiné hosty. Do místních vod se navrátily ryby a po hladině kanálů plují labutě. Pro mnohé je to radostný, ač lehce bizarní pohled. V přístavu byli dokonce spatřeni delfíni!

Italská čísla, která se zveřejňují každý večer na pravidelné tiskové konferenci, jsou čím dál děsivější. Podle údajů ze čtvrtečního večera bylo mrtvých už 3405, tedy více než v Číně.

Články - další články

Doporučujeme