Neuvěřitelné! Tyhle jednoduché triky vám práci v kuchyni pořádně usnadní

24. června 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / Proxcey

Skoro celý svět již obletělo virální video, které zobrazuje několik velmi jednoduchých kuchyňských triků. Záběry ukazují, jak velmi snadno můžete otrhat bylinky, sloupnout z ryby její kůži, oloupat pomeranč, česnek či broskev, naporcovat ananas nebo jak se dostat k masu kraba, humra nebo krevety zcela bez práce. 

Na internetu se před pár dny objevilo video, které má již bezmála 30 milionů shlédnutí. Statisíce lidí k němu navíc připojily svůj komentář, sdílely ho na svých stránkách nebo klikli na tlačítko “to se mi líbí”.

Záběry představují řadu jednotlivých triků, které mnoho lidí přes shlédnutím vůbec neznalo. Jako první bere figurant do ruky krevetu a vidličku. Hrot vidličky zasune pod tuhý krunýř krevety, a ten pak jednoduchým trhnutím oddělí od masa. V dalším triku vidíme zase bylinky a cedník. Stonek rostliny protáhne člověk na záběrech očkem cedníku a všechny lístky tak odtrhne elegantně během jedné vteřiny.

Třetí zlepšovák se týká přípravy ryb. Na talíři vidíme rybí filet i s kůží. Stačí ho však polít horkou vodou a kůže se sama oddělí. Tu pak lze bez práce jednoduše sloupnout na jeden zátah.

Pokud jste si někdy doma chtěli připravit humra, možná jste si nevěděli rady s jeho krunýřem. I to má ale jednoduché řešení. Humra podle videa stačí zabalit do ručníku a rukou na něj zatlačit. Krunýř praskne a maso z něj pak jde vyloupnout velmi jednoduše.

Jak na těžce oloupatelné pomeranče? Podle záběrů vám pomůže lžička. Propíchněte její špičkou kůru a podle odporu najděte hranici, kde končí slupka a začíná ovoce. Jednoduchými pohyby pak oloupejte pomeranč kolem do kola a slupku sloupněte.

Velmi snadno lze slupky zbavit i broskev. Autor videa radí ponořit ji na dvacet vteřin do vroucí vody a pak na minutu naopak do ledové. Slupku z ní poté setřete pouhými prsty jako nic.

Mezi dalšími triky se objevilo i porcování ananasu místo na nakrájená kolečka na jednotlivé přirozeně rostlé dílky, které vás zbaví potřeby ovoce loupat a okrajovat. K masu z krabího klepeta se zase dostanete tím, že klepeto v půli zlomíte. Maso, které se nezlomí, pak z krunýře vytáhnete.

A jak snadno a rychle oloupat velké množství česneku? Stačí hlavičku trochu přirozdrtit stlačením shora. Vhoďte ji potom do uzavřené nádoby a chvíli se stroužky pořádně třeste. Slupka z nich sama opadá a až nádobu otevřete, vypadne na vás krásně oloupaný česnek.

Články - další články

Doporučujeme