Nevídané! Soudkyně předvolala jako svědka psa

9. května 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube.com)

Soudkyně na Kanárských ostrovech, která řeší obžalobu z týrání zvířat, povolala tento týden do soudní síně neobvyklého svědka - fenu pitbulteriéra. Ta je zároveň v procesu stranou poškozenou. Mluvčí soudu agentuře EFE řekla, že pes jako svědek je ve španělském soudnictví neobvyklý. Dodala nicméně, že zúčastnění s tím souhlasili jako s gestem, které má upozornit veřejnost na týrání zvířat.

Prokurátorka u soudu přítomným řekla, že tento svědek “evidentně neumí mluvit”, což ale za něj udělá obžaloba a forenzní lékař. Fenu jménem Milagros totiž bývalý majitel vážně zranil, když ji hodil do popelnice v malém zavřeném kufru. V něm se pes málem udusil, než ho po 21 hodinách našli kolemjdoucí. Kvůli zraněním, která fena utrpěla, musela strávit přes měsíc ve veterinárním ošetřování.

Obžalovaný v procesu Segio M.J. u soudu vypovídal prostřednictvím videokonference, protože je ve vazbě v Seville kvůli loupeži. Před soudem přiznal, že fenu do popelnice hodil, hájil se ale tím, že myslel, že je mrtvá. Obžaloba pro muže žádá rok vězení.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme