Škola poslala mamince svačinu nazpátek. Obsahovala jednu nezdravou věc

1. května 2019·Články·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Maminka malého chlapce byla pořádně v šoku, když její syn přinesl svačinu ze školy zpátky s vytýkajícím lístečkem od učitelky. Vedle zeleniny a ovoce totiž obsahovala domácí párky v těstíčku, které byly podle pedagogů příliš tučné.

Asi každý rodič si pro své děti přeje jen to nejlepší. Stejně na tom byla i maminka, která svému synovi doma připravila svačinu do školy skládající se ze spousty různých věcí. V krabičce bylo několik druhů zeleniny, ovoce a proteinové kuličky, které vyrobila. Mimo ně tam však přidala i domácí párky v těstíčku se zeleninou.

A právě to se ukázalo jako velký problém. Její syn totiž párkové rolky přinesl zpátky a spolu s nimi předal mamince vzkaz od učitelky. “Pojďme společně dětem pomoci, aby se rozhodovali zdravě! V této krabičce byla spousta skvělých věcí, ale ty párky v těstíčku jsou příliš tučné… (Prosím, dodejte výživové hodnoty, pokud jsou domácí). Toto jídlo neodpovídá našim stravovacím standardům. Na některé zdravější možnosti se zeptejte našeho poradce, nebo navštivte webovou stránku Good for Kids,”stálo na lístečku.

Zaskočená žena se s incidentem svěřila na Facebooku. “Takže já vařím jako blázen, připravuji párky v těstíčku naložené zeleninou, pošlu ho s nimi do školy a on se vrátí s tímhle vzkazem,” napsala k fotografii lístku.

“Stejně je sníme, ale je to hrozně frustrující,” postěžovala si žena. “Podle mého názoru jsou pro něj ty rolky naprosto zdravé, hodlám informace poslat zpátky do školy. Nedovolí, aby se to jídlo snědlo, jakmile k němu jednou připojí takovýhle lístek. Měla jsem tušení, že se to stane, tak jsem mu zabalila něco navíc. Taky jsem přidala dvě kuličky ze sušenek Mila. Hádejte co, prošly,” napsala maminka na Facebook.

Články - další články

Doporučujeme