Studentka vynalezla průhledné roušky pro neslyšící či nedoslýchavé

7. dubna 2020·Články·Karolína Stránská

Celý svět nyní zažívá nedostatek zdravotnických ochranných pomůcek. Většina lidí si proto začala šít svoje a extra rouškami obdarovává nemocnice či lidi, kteří je potřebují nejvíc. Studentka Ashley Lawrence si všimla, že nikdo nevyrábí roušky pro neslyšící a nedoslýchavé.

Jak množství nakažených koronavirem stoupá, je nezbytné, aby se každému dostalo ochranných pomůcek. Ashley se proto rozhodla, že začne vyrábět roušky těm, co to potřebují. Studentka, která je momentálně v osobní karanténě, studuje v Kentucky vzdělávání nedoslýchavých a neslyšících. Nápad na nový design roušek dostala, když si uvědomila, že vhodné roušky pro neslyšící zatím skoro neexistují.

“Viděla jsem, jak lidé vyrábějí na Facebooku roušky a říkala jsem si, že neslyšící lidé je potřebují také,” uvedla Ashley.  Poprosila svou maminku a společně začaly vyrábět roušky, které mají okénko z plastu v místě, kde se nacházejí ústa. Pro ty, kteří používají znakovou řeč a odezírání, je velice důležité vidět ústa a jejich pohyb.

Články - další články

Doporučujeme