Tallulah se vyjádřila k onemocnění Bruce Willise. Je pořád stejný, když jsem s ním, vidím lásku

10. listopadu 2023·Články·Redakce

Bruce Willis. (Foto: Profimedia)

Herec Bruce Willis bojuje s vážným onemocněním. Frontotemporální demence může mít různé symptomy - problémy s komunikací, emoční problémy či potíže s chůzi a pohybem. O jeho stavu promluvila nyní jeho dcera Tallulah.

Frontotemporální demence byla hvězdě filmů Smrtonosná past diagnostikována na jaře loňského roku a od té doby o nemoci nemluví on, ale hlavně jeho rodina. Nyní se v pořadu The Drew Barrymore Show vyjádřila jeho dcera Talllulah. „Je pořád stejný, což si myslím, že je v tomhle ohledu to nejlepší, co si můžete přát. Když jsem s ním, vidím lásku. Je to můj táta a má mě rád, což je opravdu krásný a výjimečný pocit,“ prohlásila.

V talk show také vysvětlila, čím si její otec vlastně prochází. Jde o frontotemporální demenci, která je „velmi agresivní kognitivní chorobou“ a je mnohem vzácnější než rozšířenější Alzheimerova choroba a postihuje pacienty v relativně nízkém věku, včetně padesátníků.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Drew Barrymore Show (@thedrewbarrymoreshow)

Dívka, která jde ve stopách svých rodičů, se rozhodla společně se svou rodinou šířit povědomí o této nemoci. Nikdo z nich totiž předtím netušil, jak moc je péče o někoho s touto chorobou náročná a chtějí tak využít své zkušenosti k tomu, aby dodali sílu a odvahu dalším, kdo si něčím podobným prochází. Toto neurodegenerativní onemocnění postihuje čelní a spánkový lalok mozku a nemocní mohou mít problémy s pohybem, komunikací či s emocemi.

Články - další články

Doporučujeme