Umělkyně vytváří úžasné portréty zvířat z plstěné vlny! Vypadají jako živá

11. prosince 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Hanna Tsukanova / Instagram

Domácností, ve kterých kromě lidí žijí i zvířecí mazlíčci, na celém světě stále přibývá. Někteří z nich se přitom těší opravdu výsadnímu postavení a jejich páníčci by pro ně udělali prakticky cokoli. Třeba si i objednali pořádně drahý portrét ze skutečné plstěné vlny od šikovné umělkyně, který jejich zvířátko stylově zvěční. 

Talentovaná umělkyně Hanna Tsukanova zvířata opravdu miluje. Spojila proto svou lásku k nim, své nadání a schopnost tvrdě dřít a začala vytvářet dechberoucí vlněné portréty, které opravdu vypadají jako živé.

“Na mých výstavách se mě často někdo ptá, jestli jsem taxidermistka. Samozřejmě, že nejsem!” uvedla umělkyně pro stránku BoredPanda. “Všechny mé portréty jsou vytvořené z ovčí vlny s použitím metody suchého plstění. Ani jedno zvíře neutrpělo žádné zranění,” prozradila o své tvorbě.

“Čumáky vytvářím ze speciálního plastu zapékaného ve speciální peci. Oči kreslím, ale kočičí fousky jsou skutečné. Moji přátelé, kteří mají kočky, pro mě tyto poklady sbírají a posílají mi je poštou v obálkách z celého světa,” svěřila se žena.

View this post on Instagram

You often see my work. And very rarely see me. Let's take a closer look! . It's me, my name is Hanna Tsukanova and I create portraits of cats – big and small. . I also love dogs and other animals. What kind of pets live in your home??? . #RunoArt #woolart #feltart

A post shared by Felt Cat & Dog 3D Portraits (@runo_art) on

“Práce na každém portrétu trvá několik dní a někdy i týdnů. Než začnu, nejdřív si dlouho povídám s páníčky zvířete. Zjistím, jaké jsou jeho zvyky a povaha. Hlavním cílem je pro mě totiž vystihnout charakter zvířete, jeho duši, a ne jen napodobit jeho vzhled,” vyjádřila se Tsukanova.

Články - další články

Doporučujeme