V SAPĚ někdo odložil koťata, na zastávce MHD pak zase někdo štěňata

27. května 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Týdeník Policie

Koťata v papírové krabici někdo odložil v objektu tržnice v Písnici. Také čtyři štěňata se zřejmě komusi nehodila. V útulku pro opuštěná zvířata pražských strážníků měli ošetřovatelé zase napilno.

Nálezkyně přivezla do dolnoměcholupského útulku 3 koťata, která našla v zalepené papírové krabici v objektu tržnice. Když se vracela z nákupu ke svému autu, zaslechla usedavé mňoukání, které vycházelo z hromady prázdných krabic. Jedna z nich tak úplně prázdná nebyla. Krčila se v ní tři koťata – dvě holky a jeden kluk asi 3 měsíce stará.

Stejný den a čas 22:15 hodin, jen dvě různá místa. Noc ošetřovatelé nazvali nocí opuštěných štěňat. Na autobusové zastávce v Praze 6 – Ruzyni našla náhodná kolemjdoucí 3 prochladlá štěňátka, choulící se k sobě na mokrém hadru v promáčené krabici. Nálezkyně je ihned odnesla domů, kde je vysušila a vyfénovala. Poté zavolala do trojského útulku. Jedná se o 2 fenky a jednoho pejska, křížence, ve stáří čtyři a půl týdne.

Paradoxně ve stejnou dobu zavolal do trojského útulku také muž s tím, že nalezl opuštěné štěně v Praze 4 – Braník. Štěně zoufale pobíhalo mezi automobily v garážích obchodního centra. Nálezce se zvířetem počkal do příjezdu odchytové služby. Podle slov jednoho z ošetřovatelů se v novém domově k sobě štěňata choulí v suchu a teple, a čekají, co jim ošetřovatelé připraví dobrého na zub.

Všechna zvířata přišla do našeho útulku v dobrém výživovém stavu i dobré fyzické kondici. Prošla veterinární prohlídkou a nyní jsou v povinné karanténě. Po jejím ukončení budou dána k adopci.

Články - další články

Doporučujeme