Veterinář byl odsouzen na šest let do vězení, drogy voperoval do štěňat

11. února 2019·Články·Lukáš Vaněk

Na šest let poslal ve čtvrtek soud v New Yorku do vězení kolumbijského veterináře, který se pokusil do Spojených států propašovat heroin v tělech štěňat. Informovala o tom agentura AP. Po osmatřicetiletém Andrésovi Lópezovi Elorezovi pátrala americká policie už od roku 2005. V roce 2015 jej zadrželi policisté ve Španělsku, které jej loni v květnu vydalo do USA.

Veterinář López Elorez si v roce 2004 pronajal farmu v kolumbijském Medellínu, kde choval psy. Zároveň ale spolupracoval s kolumbijským drogovým kartelem. Devíti štěňatům do těla voperoval plastové sáčky s heroinem v tekutém stavu, který chtěl propašovat do Spojených států.

V lednu 2005 policie veterinářovu farmu prohledala a zabavila 17 sáčků s tekutým heroinem, které vážily celkem téměř tři kilogramy. Deset sáčků přitom museli chirurgicky vyjmout z břišních dutin devíti štěňat.

Tři ze štěňat pošly kvůli viru, kterým se nakazily po operaci. Jednu z přeživších fen později vycvičili policisté v Kolumbii pro vyhledávání drog. Rotvajlerka dostala jméno Heroína, což v překladu znamená heroin, ale i hrdinka.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme