Vtipálek na palubě letadla předstíral, že má koronavirus. Pilot musel nouzově přistát

5. února 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / James Potok

Rychle se šířící nový koronavirus v současnosti děsí téměř celou planetu. Situace využil vtipálek a aspirující raper James Potok (28), který na palubě letadla prohlásil, že se právě vrátil z čínské provincie Wu-chan a že má zřejmě koronavirus. Potok doufal, že se mu podaří vytvořit virální video, dosáhl ale jen nouzového přistání a obvinění z narušení pořádku a porušení podmínky.

Let mířící z kanadského Toronta na Jamajku se musel otočit a nouzově přistát poté, co jeden z 243 pasažérů na palubě zavtipkoval, že má koronavirus. Raper James Potok se zvedl ze svého sedadla a prohlásil: “Mohou mi všichni věnovat pozornost, prosím? Právě jsem se vrátil z provincie Wu-chan, ohniska nákazy koronavirem a není mi moc dobře. Děkuji.”

Potok, který se snaží o úspěch v hudebním průmyslu a na sociálních sítích podle svých slov doufal, že mu situace pomůže vytvořit virální video. To se mu nakonec nepovedlo, ale pozornost k sobě skutečně přilákal.

 

Po jeho prohlášení museli piloti, kteří již byli v polovině cesty na Jamajku, letadlo obrátit a nouzově přistát opět v Torontu. Potoka i další cestující si posléze vzali do péče zdravotníci a vyšetřovatelé. Ti zjistili, že mladík ani nikdo jiný žádné symptomy nevykazuje a že šlo jen o nepovedený žert.

Na to, aby se všichni dostali včas do svého plánovaného cíle už ale bylo pozdě a kvůli vzniklé situaci byl zrušen i let příští.

James Potom byl policisty obviněn z rušení pořádku a porušení podmínky. Svůj rozsudek si poslechne u soudu 9. března.

Články - další články

Doporučujeme