Chlapce nechtěli kvůli koronaviru pustit do letadla. Rodiče údajně odletěli bez něj

26. ledna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Weibo / Not shy

Šíření nebezpečného koronaviru děsí v současné době skoro celý svět. Na sociálních sítích se šíří případ z Číny, který zaznamenala údajná očitá svědkyně. Žena uvedla, že poté, co personál nevpustil na palubu letadla chlapce s horečkou, nechali rodiče jeho i jeho sestru na letišti a odletěli bez nich.

Nebezpečný koronavirus se rychle šíří a spolu s ním také panika mezi obyvatelstvem. Nakažených rychle přibývá a státy zavádějí přísná bezpečností opatření. Součástí prevence jsou mimo jiné kontroly na letištích, kde se s pomocí termokamery sleduje u cestujících zvýšená teplota.

A právě termokamera měla odhalit teplotu u nezletilého chlapce na jednom z Čínských letišť. Celou událost zaznamenala údajná očitá svědkyně, která ji pak vylíčila na čínské sociální síti Weibo pod přezdívkou Not shy. Otec chlapce podle ženy trval na tom, že jeho synovi nic není. Personál měl ale jasné pokyny a dítě na palubu letadla vpustit odmítl.

Rodiče nemocného chlapce se však nehodlali stáhnout bez boje a s personálem se měli hádat celé tři hodiny, kvůli čemuž způsobili zpoždění i ostatním cestujícím. Nakonec se však rozhodli odcestovat tak jako tak. Chlapce a jeho sestru prý nakonec nechali na čínském letišti na starosti místním zaměstnancům a do letadla nastoupili bez nich.

Příběh si od té doby získal značnou pozornost, ačkoli není ověřené, na kolik je skutečně pravdivý.

Přísná opatření ovšem neplatí jen v Číně. “Již jsou k dispozici informace na letišti o možných rizicích pro cestovatele a jak mají postupovat, pokud se necítí zdravotně dobře, dále určitá míra vstupního screeningu, tzn. že je kontrolováno, zda někdo z cestujících vykazuje příznaky resp. onemocnění,” uvedl v neděli na svém Facebooku premiér Andrej Babiš.

“Na letišti jsou připraveni zdravotníci a v pohotovosti je také Stálá lékařská služba, v pohotovosti je také z hlediska bezpečnosti hasičská služba. V rámci preventivních opatření je letiště v plné součinnosti s hygienou. Pohotovostní postupy má letiště přesně nastavené a připravené. Zatím k tomu nedošlo, ale v případě, že vznikne podezření na nákazu na palubě letadla u konkrétního cestujícího letiště okamžitě spouští procesy podle pohotovostního plánu letiště Praha – okamžitě se aktivují integrované složky záchranného systému, hygienická stanice a zdravotníci (proces je přesně daný),” dodal premiér.

KORONAVIRUS. Důležitá zpráva, všichni si ji prosím přečtěte a šiřte ji dál. Chci vás hlavně uklidnit, že děláme maximum…

Zveřejnil(a) Andrej Babiš dne Neděle 26. ledna 2020

 

Zábava - další články

Doporučujeme