Filmové premiéry: Vánoční čas opepří sprostí Santové i laskaví čeští andělé

1. prosince 2016·Zábava·Redakce

Prosincové filmové premiéry tradičně nabízí příběhy s vánoční tématikou a stejně tomu bude v českých kinech i letos. Objeví se hned tři. Kromě toho se ale můžete těšit i na sci-fi, romantiku, animák, i životopisné drama.

Santa je pořád úchyl 

Poněkud česky ujetý překlad snímku je pokračováním komedie “Bad Santa” z roku 2003, ve kterém alkoholik Willie (Billy Bob Thornton) se svým liliputským parťákem objíždějí nákupní centra převlečení za Santu a jeho elfa a přitom vykrádají všechny obchody po cestě. Tentokrát se ve filmu plném nekorektních hlášek, který vás zbaví vánočních iluzí, rozhodnou vybrat peníze z charitativního spolku v Chicagu.

Anděl Páně 2

I druhý snímek je pokračováním úspěšné jedničky. V roce 2005 se Anděl Páně stal pohádkou, která učarovala milionům lidí a tak po letech vzniklo pokračování. Anděl Petronel (Ivan Trojan) a jeho věčný pokušitel, čert Uriáš (Jiří Dvořák) tentokrát utrhnou jablko ze stromu Poznání a budou pro něj muset na pozemský svět. Tam zažijí řadu dobrodružství a diváci v kinech se mohou těšit na laskavý příběh a hvězdné herecké obsazení, na plátně se objeví Jiří Bartoška, Bolek Polívka, Vica Kerekes, Vojta Dyk, Marián Labuda, Jiřina Bohdalová, Aňa Geislerová, a další.

V českých kinech od 8. prosince: 

Pařba o Vánocích

I do třetice zůstaneme u vánoční tématiky. Ale na romantiku můžete zapomenout. Jennifer Anistonová zde hraje upjatou ředitelku společnosti, která hrozí svému bratrovi, že zavře jeho pobočku. A ten se rozhodne zachránit situaci velkolepým vánočním večírkem, na kterém by ulovil významného klienta. A jak se dá očekávat, tak se mu večírek poněkud vymkne z rukou a slibuje řadu humorných situací…

V českých kinech od 15. prosince: 

Rogue One: Star Wars Story

Hvězdné války jsou fenoménem už od 70. let minulého století a tak čas od času vznikají nové a nové snímky. Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů společnosti Lucasfilm. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti.

V českých kinech od 22. prosince: 

Zpívej

Animovaný snímek je jasnou prosincovou volbou pro děti a všechny milovníky pěveckých soutěží. A také zvířat. Odehrává se totiž ve zvířecí říši, kde podnikavý koalí chlapík chce zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Uspořádá proto pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A najednou uvidíte, která všechna zvířata dokáží zpívat. V originále animovaným hrdinům propůjčili hlasy slavní herci, ovšem na své si přijdou i čeští diváci, kteří uslyší zpěvačku Ewu Farnou, Jana Maxiána, nebo moderátora Frekvence 1 Libora Boučka.

Manžel na hodinu

Móda nastavovaných komedií proniká i do české kinematografie, takže po “Hodinovém manželovi” vznikla navazující komedie s podobným názvem. Znovu jsou tu čtyři hrdinové v podání Bolka Polívky, Davida Novotného, Davida Matáska, a Lukáše Latináka, kteří kromě záliby ve vodním pólu řeší problémy se ženami. Ty hrají mimojiné Eva Holubová, Zdena Studenková, Zuzana Norisová, nebo Simona Babčáková.

Collateral Beauty 

Silné emocionální drama s hvězdným obsazením. Úspěšný vedoucí pracovník reklamní agentury (Will Smith) se zcela stahuje do ústraní po osobní tragédii. Jeho kolegové (Kate Winsletová, Keira Knightleyová, Helen Mirrenová, Edward Norton) ovšem vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem.

V českých kinech od 25. prosince: 

Masaryk 

Film režiséra Julia Ševčíka zřejmě vyvolá hodně kontroverzí. Představuje totiž syna bývalého prezidenta Jana Masaryka nejen jako politika a skvělého diplomata, který zemřel za dodnes neobjasněných okolností. Ukázán bude i v poněkud choulostivém světle: coby bohémský milovník života, kterému nejsou cizí lehké ženy a tvrdé drogy. Hlavní roli ztvárnil Karel Roden, v dalších se objeví Oldřich Kaiser, nebo světoznámá modelka Eva Herzigová. 

PSALI JSME: Roden si zahrál Masaryka, bohéma, jehož smrt zůstala tajemstvím. 

V českých kinech od 29. prosince: 

Pasažéři

Dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi jsou následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrencová) smiřují se skutečností, že na palubě luxusní lodi budou sami, ocitá se celá loď v obrovském nebezpečí. Podaří se jim zachránit životy 5000 spících pasažérů?

 

Zábava - další články

Doporučujeme