FOTO: Ženy se svlékly přímo na ulici! Naštvaly je vyhublé modelky Victoria’s Secret

15. prosince 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / love_disfigure

Značka luxusního dámského prádla Victoria's Secret je známá po celém světě. A pověstní jsou i její "andílci", tedy vysoké, velmi štíhlé a podle těch nejpřísnějších standardů vybrané modelky, které toto prádlo předvádějí se symbolickými křídly na zádech. K těmto krasavicím má ale většina žen poměrně daleko. Skupinka z nich se proto rozhodla ukázat společnosti, jak vlastně vypadají skutečná těla.

Skupina žen, která stojí za instagramovým účtem love_disfigure se toho skutečně nebojí. Ženy nejrůznějších tvarů a odstínů pokožky se vysvlékly jen do spodního prádla a postavily se takto do centra rušného Londýna. Svá těla vystavily na odiv všem kolemjdoucím, aby jim kontrastem s vyumělkovanými modelkami ukázaly, jak ve skutečnosti vypadá realita.

Na záda si připevnily černá křídla jako odkaz na pověstné “andílky” a v rukách držely cedule s nápisem #fallenangel, neboli #padlýanděl.

Svou akcí chtěly lidem zvýšit sebevědomí. Řada mužů i žen se totiž dennodenně porovnává se slavnými herci, modelkami či dalšími osobnostmi, a cítí kvůli tomu pocity méněcennosti i sebenenávisti. Trendy se přitom neustále mění a není možné se všem přizpůsobit – jednou je v kurzu vyhublá postava, pak zase velký zadek. Někteří lidé proto stráví svůj život neustálým odporem k sobě samému.

Na světě je více než 7 miliard lidí a jen malá část z nás odpovídá úzkým standardům, které na sebe klademe. To ale neznamená, že by se většina z nás měla nadosmrti někam zavřít a být nešťastná. A právě na to se ženy snažily poukázat.

Zábava - další články

Doporučujeme