Herci ze seriálu M*A*S*H se přátelí už 50 let. Poznali byste Hawkeye a BJe?

30. září 2022·Zábava·Barbora Turková

Seriál Mash. (Zdroj: se souhlasem 20th Century Fox Television)

Neskutečné, jak ten čas letí. Kultovní seriál M*A*S*H slaví už padesát let od první epizody. Od té doby se herci samozřejmě velmi změnili, ale třeba takový Alan Alda a Mikem Farrell se přátelí dodnes. A na oslavu si připili, což Alda ukázal i na svém twitteru.

Seriál M*A*S*H byl uveden v roce 1972 jako volné pokračování stejnojmenného filmu. Na úspěch si sice museli všichni nějakou dobu počkat, ale z televizních obrazovek prakticky dodnes nezmizel. Patří mezi jeden z nejvíce reprízovaných show. Měl jedenáct sérií a bylo natočeno neuvěřitelných 256 dílů. Seriál také získal celou řadu nejrůznějších cen – z celkem stovky nominací na ceny Emmy jich čtrnáct proměnil, a podařilo se mu získat i osm Zlatých glóbů.

Za tu dobu se herci neskutečně sblížili a mnozí, minimálně ti, co ještě žijí, se vídají dodnes. Třeba Alan Alda, který se jako chirurg Hawkeye objevil jako jediný ve všech epizodách, se přátelí s Mike Farrellem, který hrál jeho kamaráda BJe. Ten do děje přišel ve čtvrté sezóně, kdy nahradil Waynea Rogerse (†82) neboli Trappera. „Mike Farrell a já dnes připíjíme na 50. výročí seriálu, který nám změnil život. A na naše skvělé kamarády, kteří z něj udělali to, čím byl,” napsal Alda na twitter.

Snímek bere dech. Dva dávní přátelé si připíjejí vínem. Jsou to sice už dnes bělovlasí pánové, kteří dávno nejsou těmi záletnými lékaři, kteří v seriálu honili sestřičky. Stále ale mají spoustu charisma. „MASH byl pro nás velkým darem,”zdůraznil Alda. A není pochyb, že i po všech těch letech si jsou oba stále velice blízcí.

Oproti tomu s Rogersem si Alda moc nerozuměl. Nebo spíše Rogers s Aldou, protože se mu nelíbilo, že jeho postava má méně prostoru a odmítl hrát hlavní hvězdě tzv. druhé housle. Na place míval záchvaty zlosti, které vyvrcholily pěstním soubojem s Garym Burghoffem alias Radarem. Ten ale nepatřil mezi oblíbené herce ve štábu.

Ze seriálu odešel kvůli pocitům vyhoření, ale nakonec se ukázalo, že pravda byla trochu jinde. Prý mu vadilo, že nemá dostatečně velký plat, k ostatním byl hrubý a na natáčení chodil pozdě. Když pak odešel, prý si všichni oddechli. K Radarovi se pak ještě vrátil v pilotním díle seriálu W*A*L*T*E*R. Ten ale nakonec nebyl realizován.

 

Zábava - další články

Doporučujeme