Koronavýzva obletěla internet, lidé olizují kliky a záchodové mísy. Může vás to stát život, varuje lékař

26. března 2020·Zábava·Karolína Stránská

Zatímco vlády v mnoha zemích zpřísňují příkazy týkající se hygieny, osobního kontaktu a preventivních opatření, vždy se najdou tací, kteří mají potřebu příkazy porušovat.

Na internetu se objevila na první pohled nesmyslná a nebezpečná výzva související s koronavirem. Někteří uživatelé sociálních sítí se rozhodli olizovat rozmanité povrchy ve veřejných prostorech a říkají tomu koronavirus výzva.

Šokující videa, na kterých mladí lidé olizují toaletní mísy a držadla v MHD, obletěla Twitter, a to i přes to, že zástupci vlády varují před kontaktem s bakteriemi a virem. Celá výzva odstartovala, když jedna slečna na sociální síti TikTok olízla záchodovou mísu v letadle a video zveřejnila. Na dotaz deníku Metro.co.uk, proč to udělala, odpověděla, že už měla plné zuby toho, že koronavirus má v médiích veškerou pozornost.

Poté dodala, že doktoři neví, o čem mluví. “Jsem v pořádku, jsem hubená, bohatá a legendární. Pokud tohle jsou příznaky koronaviru, pak jsem asi nemocná.”

Doktor John Campbell uvádí, že se v případě této výzvy nejedná o nic zábavného. “Pokud jsou tito lidé nakažení a nevědí o tom, můžou případně nakazit ostatní ve svém okolí. Toto stupidní chování může ohrozit něčí život a vyústit i ve smrt. Pokud nakažení nejsou, pak mohou virus chytit tím, že přicházejí do kontaktu s potenciálně kontaminovanými povrchy.”

Zábava - další články

Doporučujeme