Matka napsala dojemný dopis homosexuálnímu synovi. Omluvila se za svou hysterii

2. března 2020·Zábava·Karolína Stránská

Maminka se nedávno v rámci kampaně #AbsolutLoveLetters rozhodla napsat dopis svému nejmladšímu synovi, ve kterém se mu omlouvá za svou reakci, kterou měla na jeho coming out.

Marie Abboud napsala emocemi protkaný dopis svému synovi Patrickovi, novináři ze Sydney, aby vysvětlila stud, který pocítila, když se dozvěděla, že její syn je gay.

“Když jsi vyšel s pravdou ven a řekl jsi mi, že jsi gay, začala jsem hysterčit, protože v té době jsem to nechápala a myslela jsem si, že je to tvoje volba. Nebyla jsem vzdělaná a lidé tvrdili, že je to ostuda pro naši arabskou komunitu a společnost takové věci nepřijímá,” píše maminka.

“Jsem na tebe velice hrdá. Můj chlapče, vždycky budu mít své srdce otevřené a uznávat všechna práva, která si jako lidská bytost zasloužíš. Vždycky tě budu podporovat. Láska je to nejsilnější a ať už se stane cokoliv, budu tě vždycky milovat. Láska nám vládne. Buď silný, usmívej se a buď na sebe pyšný.”

Netřeba dodávat, že dopis je plný emocí a nevyřčených věcí. Pro Patricka nebylo jednoduché tyto řádky číst. Vyrostl v ryze arabském sousedství v Sydney a několik let ani netušil, že je v pořádku být gay.

 

Zábava - další články

Doporučujeme