Na jaké pohádky a filmy se můžete na Vánoce těšit? Podívejte se!

23. prosince 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Vánoce jsou tady! S tím v televizi začíná příjemné období, kdy jedou od rána do večera oblíbené pohádky a filmy. Lidé si naplno užívají pohodu a čas strávený s rodinou. A jaké pohádky vás na svátky čekají? Podívejte se v našem přehledu!

Diváci se na našich českých předních stanicích mohou těšit na nové pohádky. Ty uvede hlavně Česká televize (ČT). 24. prosince se v sedm hodin večer můžeme těšit na novou pohádku O vánoční hvězdě. Režie se ujal Karel Janák. V hlavních rolích pak diváci uvidí Terezu Rambu, Aňu Geislerovou a Ondřeje Sokola.

Na První svátek vánoční pak ČT nabídne snímek pro celou rodinu Hodinářův učeň. Příběh pojednává o hrách osudu, lásce, lidské malosti, ale také o velké odvaze, šikovnosti a dobrotě. “Pohádka je v mnoha ohledech atypická a originální, a to je, pevně doufám dobré znamení,” řekl představitel hodináře Viktor Preiss pro Totalfilm.

Druhému svátku vánočnímu bude vévodit pohádka v česko-slovenské koprodukci O léčivé vodě, kde hlavním tématem je láska a spravedlnost. Paní vod si zde zahraje například herečka Linda Rybová. “Odmala miluji pohádky. Myslím, že v podstatě utvářely to, jaká jsem. V co věřím a jaké ctím hodnoty,” uvedla herečka.

Na obrazovce ČT nebude chybět pohádka Dvanáct měsíčků, oba díly Anděl Páně a samozřejmě se nesmí zapomenout na Tři oříšky pro Popelku, Pelíšky nebo Tajemství staré bambitky se zpěvákem Tomášem Klusem.

Nova a Prima sází na klasiku

TV Nova v hlavním vysílacím čase pak na Štědrý den nasadí pohádku Jana Svěráka Tři Bratři. „Vánoční programové schéma na stanicích TV Nova, to jsou především oblíbené pohádky a rodinné komedie,“ řekla pro Mediaguru ředitelka programu TV Nova Alex Ruzek. V další dnech pak například poběží Čertova nevěsta, O statečném kováři nebo Nejkrásnější hádanka.

Na své si přijdou také nejmenší. Na obrazovce poběží oblíbené animáky Ledové království, Hledá se Nemo, Hledá se DoryAuta 3. Na Štěpána pak televize odvysílá Vánoční poselství prezidenta republiky.

O legendární hlášku z filmu Sám doma: “Harry, jdu do baráku!” letos rozhodně nepřijdete. Televize Prima bude tuto rodinnou americkou komedii vysílat od 20:15. Přes den pak nasadí pohádky Kozí příběh, TrollovéSedmero krkavců.

Foto: ČSFD/TV Nova

Zábava - další články

Doporučujeme