Na obrazovky se po 4 letech vrací anketa Český slavík

5. srpna 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Karel Gott. (Foto: ČTK)

Měli jste rádi anketu Český slavík? Tak můžete začit slavit. Po čtyřech letech se opět dozvíme, kdo je nejlepší zpěvák, zpěvačka nebo skupina. Nese názec Český slavík 21 a pod křídla si ho vzal známý miliardář Karel Janeček.

Celou anketu provází řada změn. Podíl agentury Musica Bohemica, která Slavíka pořádala, koupil miliardář Karel Janeček. “Já už to dělat nechci. Mě místo jednatele bude zastávat pan Jakub Horák,” uvedl pro deník Blesk Jaroslav Těšínský, který od roku 1996 stál v čele organizátorů. Teď bude mít jen roli poradce.

Slavíka se dotkne i modernizace, a to zejména v oblasti techniky. Také se diváci mohou těšit na nové kategorie. “Neboť populární hudba se neustále vyvíjí,” dodal Těšínský. Hlasovat se bude elektronicky od poloviny září letošního roku. Český slavík je hlas lidu. Je to o popularitě, nikoli o kvalitě. A vždycky ta anketa měla neuvěřitelnou sledovanost. Myslím, že je dobré, že pokračuje dál,” uvedl poradce.

Původní anketu Zlatý slavík vymyslel v roce 1962 Ladislav Smoljak (†78). Od začátku jí vládl oblíbený Mistr, zpěvák, Karel Gott (†80). Nasbíral krásných 42 Slavíků. Gott do ankety vryl nesmazatelné stopy a Slavík rovná se Gott. Kdo ale ví, možná se časem najde někdo, kdo se neuvěřitelnému Gottovi alespoň trošičku přiblíží,” dodal Těšínský.

Poslední ročník provázely potíže

Ročník 2017 postihla nejvíce kauza okolo zpěváka Tomáše Ortela. Ten se měl v anketě umístit na druhém místě. Pořadatel mu ale hlasy odebral, protože podle něj hlasování nebylo hlasování férové.

Kdo letošní obnovený ročník ovládne? To se dozvíme v druhé polovině listopadu na slavnostním vyhlášení, které proběhne v Hudebním divadle Karlín. Pořad odvysílá TV Nova.

Zábava - další články

Doporučujeme