Policie Modrava se blíží do finále. Takhle konec seriálu vnímají herci

21. října 2022·Zábava·Redakce

Policie Modrava. (Foto: se souhlasem TV Nova)

Policie Modrava, nejúspěšnější seriál podzimní sezony televize Nova, který premiérovými i reprízovými epizodami pravidelně kraloval žebříčkům sledovanosti, se v neděli s diváky rozloučí závěrečným dílem. Policejní tým vedený kapitánkou Janou Vinickou, kterou hraje Soňa Norisová, vyřeší poslední případ a seriálový fenomén se definitivně uzavře. Informovala diváky televize.

Policie Modrava je jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších českých seriálů, a to napříč všemi tuzemskými televizními stanicemi. První díl byl odvysílán v sobotu 28. února 2015 a doslova přes noc se stal hitem. Premiérové díly v průměru sledovalo více než 2 miliony diváků starších 4 let a také závěrečná, čtvrtá řada, se těší nebývalé divácké oblibě. Každou neděli ji v průměru sleduje více než 1,7 milionu diváků, převážně žen. „Muži mají radši střílečky a jiné temné kriminálky, kde prší, je zima, detektiv pije,“ vysvětluje režisér Jaroslav Soukup, Ten je rozhodnutý, že čtyřicátá epizoda je skutečně poslední. „Se seriálem jsem se definitivně rozloučil. Šumava mě ale stále láká, rád bych jí ještě věnoval například televizní film, ale uvidíme, jestli přijde námět, který mě nadchne, a který by mohl bavit diváky třeba podobně jako Policie Modrava,“ dodává režisér.

Seriál bude chybět nejen divákům

Policie Modrava nebude chybět jen divákům, ale i hercům. „Především mi bude chybět setkávání s některými konkrétními lidmi. Ale jinak jsem přesvědčen, že není nic lepšího než v nejlepším skončit. Věřím, že jsme vystihli ten správný moment,“ říká Filip Tomsa a Jan Monczka jej doplňuje: „Na jednu stranu jsem rád, že mám práci za sebou a můžu jít dál, ale na druhou stranu mi je líto, že se na Šumavu budu vracet už jen jako turista.“ „Skutečně je Policie Modrava srdcová záležitost. Pro nás herce i pro štáb,“ potvrzuje Soňa Norisová.

Emoce dopadají i na představitelku policistky Lucie Krásenské. „Modrava je pro mě srdcová záležitost. Miluji Šumavu a myslím, že náš seriál je skvěle napsaný a natočený. Je to těžké, loučím se s kusem svého života a přáteli,“ svěřuje se Jaroslava Stránská. Její slova potvrzuje i Jaroslav Satoranský: „Za ta léta natáčení jsem získal řadu přátel, a tak loučení bylo a je, jak už to bývá, smutné.“ „Kdyby se podařilo pana režiséra přesvědčit a vznikly další díly, ve kterých by byl prostor pro naše figury, tak určitě na nabídku natáčení ráda kývnu, protože na Šumavě je to opravdu krásné a ráda se tam vracím,“ uzavírá optimisticky prodavačka Nováčková, kterou ztvárnila Taťjana Medvecká.

Poslední díl nazvaný Případ neznámé ženy uvede Nova v neděli 23. října ve 20:20.

Zábava - další články

Doporučujeme